reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
zylcia, tak czytam te zmiany to raczej od mm, a pierwszy raz jej podałaś mm?

Odstawiłabym mm, a podawała dalej gluten i obserwowała.

kiedyś dostała kilka razy mm jak musiałam wyjść z domu. Ale to było ze 3 miesiące temu. Nic jej wtedy nie było.
Nie będę dawała jej kaszki mlecznej. Ugotuję mannę zwykłą na wodzie i dam tę łyżeczkę.

No i kupię jakąś bezmleczną smakową kaszkę ryżową. Wy tu tyle piszecie o tych kaszkach, a one dobre będą bez mleka? bo ja nie chcę dodawać swojego do kaszki.

A występują jakieś smakowe kaszki bez cukru?

zylcia ja daje Tymkowi kaszke ryzowa bez mleka, asia tez dawala i nasze dzieci nie narzekaly. Moj bardziej marudzil jak mu do tej kaszkiet jablko dalam niz jak mu zaczelam robic na wodzie a nie na swoim mleku :+-)A ja oficjalnie oglaszam, ze Tymek w koncu zaakceptowal marchewke. Dzisiaj wciagnal 2/3 sloiczka i to bez oszukiwania go moim mlekiem. Chyba po prostu chlopak dojrzal :-) Jutro sama mu przygotuje marchewke i zobaczymy czy tez mu podpasuje.

kusiły, kusiły i w końcu skusiły! zaczęłam dawać mojemu grubaskowi "normalne jedzenie". A że w planie miałam karmić 6 miesięcy tylko cycem, to czuję się jakbym robiła coś złego... Wiem, jestem nienormalna:sorry2:
Ale jak on patrzy na jedzenie... Oczami mówi MAMA DAJ !!!

zylcia, ja też podałam enfamil pierwszego dnia w szpitalu jak mnie straszono, że za dużo spadła z wagi i jak była na odstawieniu przy żółtaczce jeden dzień. Moja teściowa twierdzi, że reakcja może się pojawić po jakimś czasie. Ja w to średni wierze, mam coś podejrzenia od tej kaszki mlecznej nesetle, że ona jest nie teges i tak zadziałała.

marcia, no i super, ja nie robię już kaszek na moim mm bo i tak gruba strasznie z 8 waży, sinlac rano, potem obiad z manną, a reszta dnia cyc, jutro dorzucę chrupki na podwieczorek kupiłam jakieś specjalnie dla dzieci tylko 100 kaszki kukurydzianej nic poz a tym, żadnej soli, konserwantów, barwników.

reklama
Gosha Ja tez bym nie ryzykowala, moze poszukaj w ceneo , google tych kaszek ? Ostatnio sklepy internetowe sa lepiej zaopatrzone niz allegro. Ostatnio kupilam krzeselko I pare kaszek humany w ten sposob.

Asia no moja jak nic 8kg wazy pulpecik maly chociaz dluga jest wiec poki jej sie nie rozbierze to nie widac ze tlusta I nawet ciocia moja stwiedzila ze ona drobna jest ;D
Zrezygnowalam tez z kaszek narazie potem moze dostanie rano ale ostatnio Spi prawie cala noc budzi sie dopiero 5-7 a spi od 21 wiec dieta jej podchodzi bez kaszek. Czekamy na 6ty miesiac zeby podac kaszke nestle zbozowa ze sliwkami bo juz bede po miesiecznej ekspozycji na gluten a u nas zadnych alergii W rodzinie nie ma wiec wystarczy.

Dzag my tez juz po chrupkach . Trzeci dzien dostaje hehe raz trafia do buzi a raz nie, kupilam takie Eko Hippa a Ty jakie masz ?

A co sadzicie o sloiczkach babydream ? Bo chcialabym sie zdecydowac na jakies I sama nie wiem bo Lila wszystko Je tylko roznica w cenie I pewnie w skladzie, moze ktoraa z Was ma jakies artykuly albo doswiadczenie ?

k8 ja tez poprosze ksiazke :) wysylam maila na priv. Masz jakis patent na brukselke/ buraczka ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry