• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Karola Mi się wydaje ze to za duzo jak na takiego malenkiego dzidziusia:tak:a jak są dzieci które nie chca nic jesc i taka pediatra powie ze mają tyle jesc to co zrobiliby wtedy ich rodzice:szok: I jeszcze jedno skad pediatra wie jakimi ilosciami najada się dziecko?:baffled::baffled: Ja na towim miejscu robiłambym po swojemu:tak:;-)Dawaj tyle jedzonka ile zarzyczy sobię twoja dzidzia:-)To jest moje zdanie:tak:

reklama
Dlaczego sądzosz że zamało posiłków przecież 5 razy dziennie dzieciaczki powinny jeść i u ciebie z tego co czytam, tak jest.
No tak jest 5 jak policzyć deserek ale dziewczyny piszą ze to liczyć jako przekąskę a wtedy wychodzi tylko 4:-( I nie wiem czy to liczyć jako jeden posiłaek czy nie
Zwykłą wodą?? wlasnie czytalam w ksiązce zeby dawac wode i :szok::szok::szok:Ja nie moglabym dac Swojej Julce samej wody:no::no:
A czemu nie chcesz podać jej wody. Mój maksio tez często pije wode. Oczywiście woli herbatke ale woda zdrowsza.

Własnie dziewczyny jak to jest z tym dosładzaniem herbatek?? Dosładzacie czy nie?;-) i dosladzac czy moze lepiej jak dzidzius pije bez cukru???

Ja podaję herbatki granulowane i one są słodkie.
Jak zaparzam to dodaję miód albo cukier brązowy.

Zwykłą wodą?? wlasnie czytalam w ksiązce zeby dawac wode i :szok::szok::szok:Ja nie moglabym dac Swojej Julce samej wody:no::no:

A co jest złego w wodzie ? :tak:
:-DWODA ZDROWIA DODA :-D
Ja daję Żywiec zdrój - ona jest dla dzieci polecana.
I jej nie gotuję, tylko dbam, żeby nie stała dłużej niż dobę/półtorej.
Leciutko podgrzewam tylko przed podaniem.

Mi pediatra powiedziała ze dziecko powinno jesc 5 razy mleko plus owoc,obiadek i kaszke .Tylko jak ja mu dam to wsztstko to o 20 mleka czasem nie chce jesc:eek:A czasem zje 180.Pytam bo juz sama nie wiem:no:

Może nie plus a w tym? Na pewno tak kazała? Strasznie dużo :tak:
A nasza o nic nie pyta i nic nie poleca :crazy:
Więc mamy tak:

6/7 cyc
9/10 cyc
13 obiadek
16 cyc
18/19 owoce
20 cyc na dobranoc

Osatnio też często podjada w nocy cyca.
Oprócz tego wypija 100ml rozcieńczonego soku i ok 150ml herbatek.

Malenka jakos nie jestem przekonana do tej wody:-D;-) Tez uwazam ze pediatra troszke przesadza...:tak:Bo niby skąd ona moze wiedziec jaką iloscią naje się taki dzidziuś....:eek::baffled:ile posiłkow mu wystarczy lub ile nie wystarczy...:baffled:

Mi pediatra powiedziała ze dziecko powinno jesc 5 razy mleko plus owoc,obiadek i kaszke .Tylko jak ja mu dam to wsztstko to o 20 mleka czasem nie chce jesc:eek:A czasem zje 180.Pytam bo juz sama nie wiem:no:

To na logikę jest za dużo, bo wychodzi posiłek co 3 godziny z nocą włącznie. Schemat żywienia podaje 5-6 posiłków więc też mi się wydaje, że w tym. Tym bardziej, że kaszka to też posiłek mleczny.

KAROLA ja bym pediatre zmienila :-)

Juz nie wiem czy na tym watku ale dzis pediatra powiedzila mi ze skoro OLiwka jest w drupie ryzyka chodzi o alergie ze ZOLTKO mam wprowadzac jak skonczy 7 miesiecy a GLUTEN jak skonczy 10 miesiecy I chyba sie dostosuje do tych zalecen Bo i niby po co sie spieszyc a PEDIATRA CHYBA WIE CO MOWI ??????????
JAK MYSLICIE ?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry