Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Dzień dobry, Mam pytanko.
Jak I jak długo gotować cielęcinę?
Dotychczas robiłam zupki z indykiem, kurczakiem i rybą, a te z kolei gotowałam na parze. Wydaje mi sie ze cielęcinę jednak powinno się gotować w wodzie, ale pojęcia nie mam jak długo.
Help. Zaczynam się zastanawiać czy nie przekarmiam dziecka. Wcześniej byłam przeciwna kaszkom, aż w końcu się do nich przekonałam. Robię kaszki (ryżowa, kukurydziana, jaglana) na wodzie. Z owocami. Robię je wyłącznie na gęsto. Mały zjada 140-200 g. No i podaje dwa razy dzieje bo mu wyjątkowo smakują. Czy to nie za często? Boję się że rozciągnęłam mu żołądek i dlatego się budzi w nocy na jedzenie.
Jak w ogóle powinien wyglądać jadłospis dziecka 7-8 miesięcznego?
Pola hmm przy kp to ciężko określić czy jest w porządku czy nie. Z drugiej strony myślę, że dziecko na tym etapie ma indywidualne potrzeby i je tyle ile potrzebuje. A kaszka na wodzie plus owoce nie jest jakoś specjalnie kaloryczna.
Makota a te pół porcji to ile?
Ja robię na oko. Do niewielkiej ilości wody dodaje ok 4-6 łyżek kaszy. Wychodzi gęsta. Tymkowi smakuje nawet sama kasza ale nie mam sumienia mu tego samego dawać dlatego dodaję owoce [emoji5]
To u nas tak jest
9 kp
10:30-11 kp
12:30 kp
13 kp....
13:30-14 obiadek i za pół godz kp...( obiadek czyli czasem pół sloiczka...)
16 kp potem np kawałek owoca
17:30 kp
18:30 kasza
20 kp
22:30-23 kp
1 kp
I do rana od 3 do miliona kp...
W międzyczasie wafelki ryżowe, rano obowiązkowo kawałek bułki, bo inaczej śniadania nie mogę zjeść, dziś biszkopt był...