reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

hej

jak juz wzielam sie za pisanie to i tu cos napisze :P choc czesc z was nawet mnie pewnie nie kojarzy ;-)

Maxiu je tak:
ok 7:30- 8 je 180ml mleka +lyzka kaszki
o 11- je owoce ze sloiczka (jadl juz jablka,banany,brzoskwinie,gruszke,jagody,winogrona - chyba tyle) owoce je od 2 tygodni,wczesniej jadl 180ml mleka zamiast owocow
0 14 je obiadek ze sloiczka (tu juz wiele sloiczkow wyprobowalismy, z warzywkami i te z warzywkami i miesem)
o 17 je 180 ml mleka
o 19:20- 19:30 je 220 ml mleka +3 lyzki kaszki
Miedzy posilkami dostaje ok 150 ml soku,herbatki,wody (choc wiadomo-soczek najlepiej smakuje.....)
Czasem dostanie tez kawaleczek pietki od chlebka lub chrupka kukurydzianego (choc tego nie dajemy codziennie)

Tyle tylko,ze nie wszystkie dania ze sloiczkow nadaja sie dla Maxia - musimy unikac tych z mlekiem,jogurtem,wolowina,maslem itd (czyli tego co zabronione dla skazowcow ;-) )

Teraz Maxiu wazy 9100 (wazony wczoraj przy szczepieniu)

w nocy spimy (choc teraz jak my zabki wychodza to zdarza sie nawet kilka pobudek- trzeba wstac i podac mu smoczka lub wyciagnac nogi ze szczebelkow ;-) bo mimo ochraniacza tak smiga po lozeczku w nocy,ze zazwyczaj gdzies te nogi wcisnie)

reklama
Moja ostatnio też ubóstwia świeżego banana i gruszkę, banana skrobe jej łyżeczką i wcina (przeważnie zje pół banana, to dużo, czy mało?) a gruszkę je przez tą siateczkę i też przeważnie zje pół gruszki. I też nie wiem, czy to dużo, czy mało..

A z resztą jedzenia.. no cóż dalej walczę..

My od wczoraj testujemy dodidy cup i szału nie ma niby wie że tam picie i że trzeba przechylić ale puki co wali nim we wszystkie strony
za to dzisiaj dostała babofruta z pomarańczem i ananasem mam nadzieje ze i po tym nic jej nie bedzie

Moja ostatnio też ubóstwia świeżego banana i gruszkę, banana skrobe jej łyżeczką i wcina (przeważnie zje pół banana, to dużo, czy mało?) a gruszkę je przez tą siateczkę i też przeważnie zje pół gruszki. I też nie wiem, czy to dużo, czy mało..

A z resztą jedzenia.. no cóż dalej walczę..

zjada tyle ile chce wiec jej chyba wystarczy te pół banana.... moj nie tknie wogóle banana pluje na kilometr.......

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry