reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Vecia a jak ja daje 3 miarki Nana i 3 bebiko to jest ok ? bo mam dość dużo jeszcze nana a chciałabym je zużyć do końca i przyznaje sie bez bicia że młoda od jakiegoś czasu na śniadanko pije krowie i nic jej nie jest więc jak jej dam póżniej 3miarki bebiko więcej to chyba nic sie nie stanie nie?

A tak wogóle to wszystkie te meka bebiko są z kleikiem bo u mnie w mieśćie są tylko takie?

Ja zamienilam mleko modyfikowane mojej corci na mleko krowie jak miala niespelna półtora roku... skutek brak odpowiedniej ilosci witamin i zelaza no i przyplątała sie anemia. Tym razem bede madrzejsza i tak nie postapie w koncu po cos te mleka sa modyfikowane i ich sklad jest naprawde wazny dla dziecka.

reklama
z tym żółtkiem lekarz dzis potwierdził ze w dni kiedy nie podajemy mesa,ale mysle ze chodzi o to co napisala spring i nie jest to jakies wielkie przewinienie..ja tak zrobilam nieraz a maly ma niedobor żelaza ;/

Malina- było fatalnie, krztusił się, wypluwał. Teraz jest lepiej ale nadal się zdarza dziwna mina i... wyplucie jedzonka z okrzykiem blleee. Nic nie pozostaje nam jak próbować dalej! Nie ma biedny zresztą wyjścia:-)

Acha no to dzięki, nie jestem z tym sama ;) chociaż muszę przyznać, że jest coraz lepiej.. Definitywnie skończyliśmy z papkowatymi słoiczkami, żeby się nie rozleniwiać, a do tego jeszcze ryżowe krążki z hippa na przegrychę też uczą żucia i gryzienia :)

Hahaha u nas Janek się trzęsie na widok chleba ;p

Acha i spróbowaliśmy jogurtów nestle - pyyyyyycha ale te waniliowe, bo mam też malinowe, ale są kwaśniejsze i tak średnio wchodzą..

reklama
Ja dałam kilka razy Gabie Hippa po 7 miesiącu. Jadła bez żadnych problemów, aż byłam w szoku.. No ale potem w kupie miałam kluseczki i większe cząstki warzyw w niezmienionej postaci :sorry2: Czyli mamy problem w odwrotna stronę niż wy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry