reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

mój to budzi się chyba co godzinę :/ ale dziś spróbujemy kaszki mam nadzieje, że będzie lepszy efekt niż u maliny, ale skoro Twoj dzidziuś jest cyckowy to z moim bedize tak samo, raz dostał butle 120 i wszamał cała wiec ja z nadzieja, że pośpi dłużej, a tu wogóle nie chciał usnąć, wiec przystawiłam go do cyca pociamkał 3 razy i dziecko spi.... bez cycusia nie ma spania....

reklama
Jak czytam o spaniu waszych dzieci to chwytam załamkę:-( U mnie Bartek wstaje jak za czasów noworodka i nic na to nie poradzę. Budzi się coraz wcześniej już o 23.00 jest głodny, wytrzymuje potem 3 godziny, o 2.00 znowu wrzask, potem 6.00, 9.00...:-(
I znow nasze dzieci sie trzymaja razem..tyle,ze u nas o 12,czasami o 1.30.. pozniej o 4...i pozniej o 6.20 (rowniotko kazdego dnia)... O 6.40 wstal dzis Olo... Damy rade Skarletka..
Tylko co mnie wkurza- ja WIEM,ze on nie jest glodny..

U nas minął tydzień od podania marchewki, więc mogę dziś testować dalej... zacznę może od jabłka, boję się sięgać po warzywa ehh. Już prawie 5 miesięcy, a on nadal na mleku...

Harsh, to u nas 2 pobudki na jedzonko i 1 na smoka też... I co mnie wkurza, że wiem, że jest głodny i trudniej go będzie oduczyć :p

Kika zrobiłam 60ml mm i wsypałam dwie łyżki stołowe kaszki mannej bobovita i było tak gęste, że nie leciało za szybko, choć Jasiek musiał nieźle łykać, spokojnie mogłam dać 2 czubate łychy tej kaszki :)

Scarlet ja wciąż zapominam, że Wasze maluszki są zwykle o miesiąc młodsze i Wy dopiero zaczynacie to co my mamy od dawna, tak jak z tym spaniem ;) Też już było ładnie, 1-2 pobudki w nocy, a teraz masakra co jakiś czas..

Harsz no dokładnie, jeszcze raz to może się budzi z głodu, ale tak często to na pewno nie ;) Ale masz rację - damy radę :D

Pabela,Vetka bobofrut ma oprocz sokow owoce ale warzyw nie,widziałam np w tesco
Malinka,Scarletka,Harsh moja idzie rowno z Waszymi;) na ogoł po kapieli wytrzymuje do 23-1 ,potem ok3-5 i 7 ,choc ostatnio (przez weekend jak tata do niej wstawał) wytrzymywała dosc ładnie bo do 1 a potem do 7,zero regularnosci:(
Scarletka moja to sie cofa w rozwoju;) bo za noworodka potrafiła spac od 20 do 6;)

oluś mój też miał już taki okres, że od 19.30 spał do 5.00-6.00

wczoraj mi aż mleka brakło, ostatnio coś mam mniej i nawet oszukanie kaszką o 23.00 nic nie dało, bo wstał i tak o 2.00.

Scarletka to ja widze ze u Ciebie wszystko tak jak u mnie tylko z małym opoznieniem;) tez mi w pewnym momencie brakło mleka,w desperacji dawałam mm na sniadanie i na kolacje przez pare dni a potem wypiłam w weekend karmi (fuj) i było lepiej a potem to juz nawet Goska zaczeła lepiej jesc wiec zaczełam odciagac co 3h zeby zwiekszyc produkcje;)no i spanko troszke tez w koncu sie polepszyło tzn jak nie obudzi sie do 23 to wytrzyma do 1-3 a potem juz do 5-7,oby i u Was w koncu ''zaswiecilo słoneczko'':)

Przed chwilą dałam Ani deserek jabłko z dynią z Bobovity i dosłownie uśmiałam się jak nigdy:-D:-D:-D:-D:-D Przy pierwszej łyżeczce zrobiła oczy jak pięć złoty,a potem tak zaczęła cmokać to myślałam,że padnę:tak::tak::-D Na razie wśród deserków to jest nasz numer JEDEN!!!:-p:-p

reklama
Do góry