reklama

Rozszerzanie diety maluszków

Dziekuje, jutro kupie kleik kukurydziany i zobaczymy co z tego wyniknie.
Od kilku dni robie tez ekspozycje na gluten i poki co jest ok. 4 razy dalam tez troche marchewki. Poza tym cyc i praktycznie by wystarczyl, tylko te pobudki w nocy mnie mecza.
Ja tak lubie karmic Uu, ze z zalem mysle o chwili kiedy zakonczymy te forme karmienia:sorry:

reklama
I jak długo karmiłaś pierwszego dziecia?

4 m-ce. I też szarpałam się z tym karmieniem, bo młody zdecydowanie wolał butelkę, ściągałam itp. Aż któregoś dnia, kiedy byłam już bliska decyzji o zakończeniu karmienia, dałam sobie taki wycisk na fitnessie, że chodziłam po ścianach przez mega migrenę. Silne tabletki przeciwbólowe jakie wtedy wzięłam były kropką nad i. Nie mogłam go nakarmić i zakończyłam przygodę z UU bezpowrotnie.
Teraz podeszłam do tego inaczej, zdecydowanie bardziej walczyłam o UU i udało się. Dlatego też by mi było trudno zrezygnować.

dziewczyny a da się tak utrzymać laktację karmiąc tylko raz np. rano?

Myślę, że się da. Przecież w pewnym momencie wprowadza się posiłki zamiast jednego czy dwóch karmień albo wraca do pracy i wtedy karmi tylko w nocy lub ze dwa razy dziennie. Niektóre kobiety karmią do 2 roku życia, to też przecież w znacznie ograniczonej częstotliwości, bo dzieć już jada też normalne posiłki. Laktacja się zmienia w zależności od potrzeb.

Ja tak lubie karmic Uu, ze z zalem mysle o chwili kiedy zakonczymy te forme karmienia:sorry:

Ja z jednej strony nie przepadam za tym, może z powodu moich problemów z piersiami i tym, że mały odkąd pamiętam daje mi "wycisk" ze swoimi maratonami co 2 godzinnymi ;) Z drugiej strony za każdym razem jak myślałam w chwili kryzysu żeby się poddać, było mi żal :sorry:

hmmm kupiłam kleik. kukurydziany. Młoda zjadła 120 ml i wiecej nie chciała. Ale wczesniej podałam jej 50 ml soku jabłkowego. Bo kupy nie ma juz 3 dzien i chcialam ja "zmobilizowac". Mam nadzieje ze reakcji alergicznej na soczek nie bedzie.... bo kurna nawet jej nie rozcienczylam.

A i ja tez lubie karmic.... szkoda mi tego karmienia po kapaniu. Ale ja tez powoli mam dosc karmienia co 2 h.... stad kleik i kaszka.

Mi też szkoda tego karmienia wieczornego, bo to było takie nasze intymne sam na sam :sorry: Ale przeczytałam w tej książe "uśnij wreszcie", że dziecko nie powinno kojarzyć jedzenia ze spaniem. I skoro chcę go tego oduczyć to to wieczorne karmienie butelką jest dobrym sposobem.
Od dwóch dni wychodzę z nim też po kąpieli do salonu i tam karmię, a dopiero potem idę do sypialni, gdzie jest przygaszone światło, kołysanki i wyciszam go i kładę spać.

edek: dzisiaj udało mi się ściągnąć 120 ml

Ostatnia edycja:
A mi 150 prawie... Na początku prawie nie szlo a potem laktator nie wyrabiał....

Młoda i tak pewnie tyle nie wypije. Chyba ze jutro zrobie jej kaszke na rzadko.

Ja zawsze karmilam w salonie i potem odkładałam do łóżeczka. Ale dzis laska spać nie chciala. Gadała do sibie jeszcze godzine leżąć w ciemnym pokoju. Zasneła chyba z nudów ze nikt jej nie odpowiadał.

Dziewczyny te smoczki trój przepływowe maja to do siebie, że to dziecko siłą "ciągu" reguluje sobie strumień jakim płynie jemu mleko czy kaszka.
Mój od początku pije przez ten smoczek, od 7 doby życia, bo ma trochę gęściejsze mleko niz normalnie i przez zwykły smoczek nie szło, bo smok sie zatykał.
Dziecko po prostu musi się przyzwyczaić - po prostu bardziej pionowo trzeba dziecko podtrzymywać, żeby sie nie zachłystywało.

iwon- i jak????? ;D

u nas znow karmienie co 2 h, o co kaman? Jak byla mniejsza to przesypiala 5-6 h.

Ja lubie karmic, bo odpukac nie miałam przebojów z cyckami, ani nawału, ani zastoju, jedynie przez pierwszy tydzień walczylam o pokarm, bo po cc mialam malutko.
Także współczuje, bo domyslam się jak te zastoje musza boleć.

hatszept- ja kupilam z nestle kleik ryżowy, ale dokupie kukurydziany. Kaszke do podawania lyzeczka tez mam z nestle mleczno-ryzowa, bo ie chce mi sie odciagac pokarmu. Poza tym dostalam proble z Holle i jest fajna, szkoda, ze kupilam tylko z glutenem do ekspozycji, a nie bez do normalnego karmienia. Musze dokupic. Mam wrazenie,ze one sa zdrowsze niz te smakowe.

butelka z lovi aktrywne ssanie i smoczek dynamiczny trojprzeplywowy 3 m +, zaraz poszukam linki

http://lovi.pl/produkty,butelka_aktywne_ssanie.html

http://www.mamabebe.pl/product-pol-13032-Smoczek-dynamiczny-aktywne-ssanie-3m-trojprzeplywowy-0-BPA-.html

[url]http://www.dziecko.nestle.pl/produkty/kleiki.aspx

[/URL]

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon, daj znać jak nocka. Mogłabyś wkleić zdjęcie tej butelki i kaszki/kleiku lub podac dokładne nazwy? Byłabym wdzięczna :tak:

Ja ma butelkę LOVI tą co addiena pokazała. Ze spoczkiem aktywne ssanie.
I podaje kaszki bobovity oraz wczoraj podalam kleik nestle kukurydziany.
O te:

Załączniki

• ryz-mali_d.gif
    ryz-mali_d.gif
    22,7 KB · Wyświetleń: 66
  • ryz-jab_d.gif
    ryz-jab_d.gif
    22,7 KB · Wyświetleń: 116
  • kleik_kukurydziany.jpg
    kleik_kukurydziany.jpg
    74,2 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja: