reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

andav, 20. Zuckerrübe to burak cukrowy a Steckrübe to... brukiew :-D To juz nasz burak czerwony (rote Beete) zdrowszy ;-) Do DM mamy niestety 50-80 km (w zaleznosci od filii) ale maz czesto zahacza po drodze z pracy. To moja ulubiona drogeria :-) Olej rzepakowy nie jest zly ale ja osobiscie uwazam, ze lniany lepszy :happy:

reklama
Pieszczoszka sama nie wiem...chyba zakupię tą z bobovity:)

Również wiem że nie wolno zagęszczać mleka 2 czyli np kaszka malinowa w tym wpadku odpada? czy kupuje się już kaszki które maja w sobie MM?:eek:
a dlaczego nie wolno :confused2: ja tam pierwsze slysze .... moja znajomadaje 2 i zageszcze normalnie:eek: i sa przeciez tez juz mleka nastepne z zagestnikmi,i np.bebiko 2R

a ty suzi jakie masz mleko ???

suzi ja juz pisalam wczesniej ze na ich stronie masz przelicznik glutenu jak uzywasz ich kaszek

oo to moj starszy od twojego.... no widzisz i taki to oto moj niemiecki a pytalam sie slubnego :) no wiec brukiew a nie burak cukrowy- koryguje- ja do dm mam niestety 20 km choc to tez moja ulubiona drogeria- uwazam ze najtansza- u nas w pipidowie ihr platz kroluje :sorry:

a dlaczego nie wolno :confused2: ja tam pierwsze slysze .... moja znajomadaje 2 i zageszcze normalnie:eek: i sa przeciez tez juz mleka nastepne z zagestnikmi,i np.bebiko 2R

a ty suzi jakie masz mleko ???

suzi ja juz pisalam wczesniej ze na ich stronie masz przelicznik glutenu jak uzywasz ich kaszek
Kochana ja rownież pisałam wczesniej dlaczego sie nie zagęszcza:-D;-) tą informacje którą wstawiłam mam z poradnika hippa. ("mleko2 zawiera skrobie, dlatego nie należy go dodatkowo zageszczać", dla przypomnienia)

Natalka wybacz pominęlam pytanie na jakim mleku jestesmy: jedziemy na nanie:rofl2: To moze poszukam kaszek z nestle? bo wiem ze jak usiłowalam zmienic na bebiko to był kosmos z brzuszkiem:eek: wiec po kaszkach mlecznych bebiko moze byc podobnie.

andav - my teraz nie mamy nic, bo byl tylko Schlecker :-pCiesze sie, ze padl, bo to jeden szajs byl :wściekła/y:10km od nas jest Rossmann. DM nie dosc ze tani to jeszcze ma wybor o niebo wiekszy niz Rossmann. Ale fakt, Ihr Platz to badziew :no: A ile Twoj starszy? Moj to przenoszony, na poczatku 42.tc sie urodzil. W kazdym razie te brukiew zostaw w spokoju, bo ona niezbyt wartosciowa a w dodatku moze oslabiac przyswajanie jodu :no:

Dziewczyny - czy ja jedna jedyna zamierzam zostac jeszcze na cycku bez dodatkow? :szok: Samotnie mi :no:

reklama
Kugela zamierzać to i ja zamierzałam ale w związku z małym przyrostem wagi jest jak jest. Chociaż bardzo symboliczne to rozszerzanie diety u nas.

Do góry