reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

a skad to wiesz o brukwi???? ooo to jednak sa rowiesnikami bo moj w 39 tyg rodzony.... 3.

gdyby nie to ze synek mi gloduje to pewnie dalej bym cycowala- bo to takie nieskomplikowane- choc nie przecze ze cieszy mnie juz widok jego minki na nowe smaki.

reklama
andav - wiem z historii, bo to bylo kryzysowe warzywo w czasie II wojny :confused2:Poza tym tak jak Ty pomylilas je z burakiem cukrowym tak ja je pomylilam razu pewnego z Futterrübe (czyli burakiem pastewnym, ktory rosnie m.in. u babci mojego meza w ogrodku) a na bledach czlowiek uczy sie najszybciej. Przynajmniej powinien ;-)

Kugela- laktacja nie jest problemem bo Młoda zjada z jednego cyca i jest zadowolona. Jak podam drugiego to pomamle 2-3 minuty i nie chce więcej. Nie woła o jedzenie częściej niż 4-5 godzin więc wnioskuję, że głodna nie jest. Po prostu za mało przybiera na wadze. W 6 tygodni tylko 400 gram.

Katasza - pamietam ale tym bardziej nie widze rozwiazania w rozszerzaniu - jesli Ula ma teraz takie tempo to ma, czego bys w nia nie wciskala - czy piers wlasna czy z kurczaka ;-) A moze ona wiecej przybrala niz te 400g, tylko przy poprzednim wazeniu miala pelny brzuszek i pecherz a teraz byla wysikana+wykupkana+na glodniaka?

a ciekawa jestem czy ta skrobia jest w bebilonie pepti 2.
Dowiem sie dopeiro jak mi je przepisze .
ta znajoma wlasnie podaje bebilona pepti 2 i ona zageszcza kleikiem ryzowym.
a ja bym chciala dzis dac Malemu troszke jabluszka na sprobowanie takiego z sadu tesciowej. i mam pytanie do Was: czy mam je gotowac czy surowe podac?
jedni podaja surowe drudzy gotowane....ale zdrowsze surowe

Kugela - ja nie zamierzam z cycka rezygnowac - mm nie będę podawać wcale, jak da radę. Rozmawiałam dzis z pediatrą, dwa tygodnie temu kazała mi kontrolować wagę jak byłam z małym, bo od szczepienia sprzed 2 tygodni nie przytył nic - zero. No i dzis dwa tygodnie mijają i zważony na wadze łazienkowej ma 6800 - z pampersem. Więc albo przytył 200, albo 300g przez 4 tygodnie. Cyca je z zapałem, w nocy co 1-3 godzin, w dzień co 3. Najada się, musze mu drugiego wmuszać - a za chwile znowu jest głodny. Tak jakby szybciej spalał to niż nadążał z jedzeniem. Pytanie też ile on przyswaja sobie z mojego mleka, bo przez ta skazę/alergię to może mieć problem - kupy są częste i rzadkie z grudami - nigdy nie było mniej niż 5 kup dziennie. Może powinnam całkiem nabiał wyeliminować, ale wtedy to juz całkiem wyłysieję i zeby mi wypadną...

Kurde - zawsze był na 75 centylu z waga - a dzis na tej stronce co podała któraś, ma 25-50...

reklama
Dbra juz wszystko wiem odnośnie BoboVity:-D przestudiowałam poradnik i jutro startujemy z glutenem...długie 4 miesiące przed nami:tak: no ale damy radę! Oby nie bylo niespodzianek:confused2:

Do góry