Marzena_29
Zaangażowana w BB
Cześć mam w domu wcześniaka urodzonego w 36 tygodniu ciąży. Jest na mleku motyfikowanym. Ale chce jemu wprowadzać diety, tylko niewiem kiedy mogę i od czego powinnam zacząć?? Synek ma już 10 tygodni i 2 dni..
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Bo jest późnym wcześniakiem. Tak się określa ten poziom wcześniactwa.Ja urodziłam ostatni dzień 35 tygodnia ciąży a pierwszy dzień 36 tygodnia ciąży. Lekarz tylko mówi że nasz synek jest wczesniakiem. Ale według tego kalkulatora nasz synek jest późnym wcześniakiem..
Tak, tylko ja od zawsze zastanawiam się czy skończony 37 to nie 38+0 w terminologii ciążowej. Bo za ciążę donoszoną uznaje się urodzenie w 38 tygodniu.No dlatego się tak zastanawiam nad tym. Czyli jak by poród odbył się 37 + np 2 to już nie wcześniak? To tylko tydzień różnicy![]()
Ogl 38+7to juz donoszona ale większość bierze za donoszenie początek 38Tak, tylko ja od zawsze zastanawiam się czy skończony 37 to nie 38+0 w terminologii ciążowej. Bo za ciążę donoszoną uznaje się urodzenie w 38 tygodniu.
Tylko że 38+7 to już 39Ogl 38+7to juz donoszona ale większość bierze za donoszenie początek 38
Noooo otóż to hihihi i badz tu mądryTylko że 38+7 to już 39![]()
Niestety nie jest tak moja córka 36 tydzień miała więcej cech wczesniaczych niż synek z 35 tygodnia. Ciąża donoszona jest po skończonym 37 tygodniuNie znam sie na wcześniakach... Może ktoś mi powiedzieć dlaczego w autorki przypadku syn się urodził tylko miesiąc szybciej na chwilę obecną z kalkulatora wynika że ma 10 tygodni a w rzeczywistości 3 miesiące... Dlaczego jest półtora miesiąca różnicy?
I czasem nie jest tak że dziecko urodzone 4 tygodnie szybciej nie zalicza się do wcześniaków? 36 tydzień to już praktycznie rozwinięta ciąża....
Czasami może mieć jeszcze cechy wczesniacze zazwyczaj jest to wpisane w książeczkę zdrowia. Ale według ginekologów ciąża była donoszona.No dlatego się tak zastanawiam nad tym. Czyli jak by poród odbył się 37 + np 2 to już nie wcześniak? To tylko tydzień różnicy![]()
Mój prowadzący ginekolog nie podrawił mi powiedzieć że coś się dzieje z moim synkiem.. Na moje pytania odnośnie ciąży i dziecka odpowiadał mi tylko cytuję '' Wszystko jest w posządku dziecko jest zdrowe''Czasami może mieć jeszcze cechy wczesniacze zazwyczaj jest to wpisane w książeczkę zdrowia. Ale według ginekologów ciąża była donoszona.
Ale po porodzie? Po porodzie już dziecko przechodzi pod skrzydła neonatologów i pediatrow w szpitalu i to oni powinni Ci udzielić informacji dotyczących dziecka. A ginekolog już się zajmuje tylko Twoim zdrowiem. A jeżeli w ciąży Ci tak zdawkowo odpowiadał to bym zmieniła ginekologaMój prowadzący ginekolog nie podrawił mi powiedzieć że coś się dzieje z moim synkiem.. Na moje pytania odnośnie ciąży i dziecka odpowiadał mi tylko cytuję '' Wszystko jest w posządku dziecko jest zdrowe''