reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzenie diety

Elwirka1665

Zaangażowana w BB
Witam
Od kiedy zaczęliście rozszerzać dietę swoim maluszka? Mojab córeczka jest karmiona piersią myślałam żeby rozszerzyć jej dietę w 6 miesiącu.Jedna z pielęgniarek w ośrodku zdrowia powiedziała mi że mogę wcześniej.

reklama
Witam
Od kiedy zaczęliście rozszerzać dietę swoim maluszka? Mojab córeczka jest karmiona piersią myślałam żeby rozszerzyć jej dietę w 6 miesiącu.Jedna z pielęgniarek w ośrodku zdrowia powiedziała mi że mogę wcześniej.
Możesz od 4 miesiąca. Ale zalecenia są, żeby zaczynać po 6... skoro nic się nie dzieje to po co się śpieszyć?

My zaczęliśmy po 4. miesiącu, ale nie oznaczało to na dłuższą metę 2 miesięcy do przodu w umiejętnościach jedzenia na przykład ;-) Co do oznak gotowości - poszło nam od początku bardzo dobrze, co uznałam za dobry omen, ale gdybym czekała na znak np. w postaci zabierania nam jedzenia, to czekałabym do pierwszych urodzin dziecka, bo wtedy dopiero rozpoczęło się wszechobecne "DA!". Wcześniej nie był zainteresowany naszymi talerzami ani tym, co my jemy - ani w 6., ani w 8. miesiącu ;-)

reklama
U Nas młody też od 4 miesiąca. Nie mogłam jeść normalnie bo mi wyrywał jedzenie . Jak zaczął raczkować to wstawał i z talerza zabierał i jadł.
Finalnie mam tak,że wstaje syn rano, idzie do lodówki i woła mniam mniam.. I tak cały czas jest aż nie zaśnie.
No je wszystko. I to w jakich ilościach jak koń pociągowy 🙃.

Do góry