reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

http://www.mamazone.pl/tv/film,5527,dziesiaty-miesiac-zycia.aspx

Ale się dziś uśmiałam w piaskownicy. Podeszła do nas taka około 3 letnia dziewczynka,przedstawiła się, i drugie co powiedziała to : a co macie dziś na obiad? bo ja mam kotlety!:-D
Tak sobie myślę, że niektóre dzieci są bardzo zabawne, a najlepsze to jest to, że po 2 minutach już wiedziałam ile ma lat, gdzie mieszka i co robią jej rodzice i inne szczegóły co dzieje się u niej w rodzinie. :szok:Ciekawe ,czy Natalka też będzie taka rozmowna i opowiadać obcym. Ale to chyba nieuniknione:baffled:

reklama
Niemowlę: dziesiąty miesiąc życia niemowlaka - video - www.mamazone.pl

Ale się dziś uśmiałam w piaskownicy. Podeszła do nas taka około 3 letnia dziewczynka,przedstawiła się, i drugie co powiedziała to : a co macie dziś na obiad? bo ja mam kotlety!:-D
Tak sobie myślę, że niektóre dzieci są bardzo zabawne, a najlepsze to jest to, że po 2 minutach już wiedziałam ile ma lat, gdzie mieszka i co robią jej rodzice i inne szczegóły co dzieje się u niej w rodzinie. :szok:Ciekawe ,czy Natalka też będzie taka rozmowna i opowiadać obcym. Ale to chyba nieuniknione:baffled:

hahaha dobre!:)))) ja jak mala bylam to tez byla gadula jak cholera i smiala. ale mama mnie wytresowala ze ktoby nei zadawal pytan o zycie rodzinne to moja odpowiedz byla zawsze "zapytaj moja mame/tate jak chcesz wiedziec wiecej" :))))

a co do chodzenia to mnie to nie martwi ze jeszcze nie chodzi ani nei raczkuje bo kazdy dziec jest inny. obserwuje ja jak sie czolga i obiema stronami rowno idzie, jak zaczynala sie czlgac to bardziej lewa strona dominowala. jesli chodzi o jakies problemy z miesniami, napiecia itp to byla walkowana przez pedaitre i ortopede tez i wszystko w porzadku jest. jednak moje dziecko sie rozwija najpierw chyba intelektualnie....:)))) jak widze co ona wyrabia z foremkami to szok. raz pokazalam ze mozna wkladac kwadratowe w okragle i odwrotnie to umi sobie dopasowac, postawic wieze z 3 i jeszcze przykryc najmniejszy klocek wiekszym na szczycie:) musze to kiedys nagrac:)))) fajnei wyglada taki bajtel maly jak tak dzielnie walczy:))) dzisiaj jak wrocilam z pracy to z salonu wloalam: Leane juz jestem, chodz do mnie. w pokoju slysze podniecenie i smiech i za chwile widze glizdusia ktory dzielnie sie czolga:))))))))) fajnie to wygladalo:)))
Leane tak w ogole jak pamietam to bardzo szybko siedziala, z brzuszka na plecki sie obracala tez dosc szybko a z pleckow na brzuszek dlugo nie a potem nagle. ale ogolnie jak mowie pediatrze co ona potrafi to mowi ze jest wszystko w porzadku.

reklama
Do góry