weronkazzz
tulęTolę
gosha, Tymek kroczy na czworaka dzielnie, skrada się jak tygrys normalnie, a ta przewrotka to taka zmyłka jest po prostu, skradanie się połączone z unikiem 

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

Za to ja nie mogłam uwierzyć jak wróciłam ostatnio z dłuższych zakupów do domu, a tu M mnie zawołał zadowolony i pokazał ,że nauczył Adasia podawać rękę mówiąc ,,cześć''
teraz często podaje, chyba ,że nie ma humoru, nie wiem czy robi to świadomie czy nie ,ale robi

Ja uważam, że dobrze robisz. Wychować nie wychowasz i nie nauczysz od razu, bo to nie ten etap. Jeszcze jest za mała. Ale według mnie działa to tak samo, jak tłumaczenie dziecku codziennych czynności, zdarzeń itp. A tak przecież każda z nas pewnie robi. Więc niby dlaczego inaczej miałoby działać zareagowanie przy ugryzieniu? Według mnie tak samo dziecko po jakimś czasie zaskoczy o co chodzi jak w przypadku upartego pokazywaniu dziecku "papa" przy żegnaniu kogoś kto wychodzi z domu, albo jak z dzieckiem się wychodzi. Niby przez kilka miesięcy bezproduktywne machanie łapą do dziecka, a tu nagle przychodzi dzień, kiedy dziecko na hasło "papa" zaczyna samo machać ręką :-). Właśnie u nas nastąpiło to 5 dni temuMieMie pisze:We wcześniejszej wypowiedzi miałam na myśli tę konkretną sytuację odnoszącą się do gryzienia i dawania dziecku delikatnego sygnału, że mnie to boli. Uważam, że nawet jak dziecko jeszcze nie rozumie, to jest w stanie zareagować nawet na moje "ała" i powiedzenie, że mnie to boli. Nawet, jeśli za chwilę znów to powtórzy.
.