reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaczków

reklama
a moja zasnęła dzisiaj sama w łożku, siedziałam przy niej niecałe 10 min i głaskałam po głowie, jak wychodziłam jeszcze nie spała. Nawet nie miauknęła, jak weszłam 20 min poźniej już spała :-)

dziewczyny gratulacje dla Was wszystkich a w szczególności dla maluchów:-D
My wczoraj mieliśmy jazdę na maksa wieczorem, płacz w trakcie kąpieli- zdarzyło sie to po raz pierwszy, a potem jeszcze po kąpieli i nie chciała usnąć aż do 23:szok:, ale w końcu tacie sie udało i usnęła na rekach i przespała cala noc bez budzenia sie dopiero o 6.30 zaczęła sie wiercić,wiec zjadla i teraz jeszcze spi. Myślę ze to wszystko z nadmiaru wrażeń po wczorajszym dniu:szok:

Miło czyta się ten wątek :-):-):-)

IZA- czy Twoja Ami śmieje się już w głos cyz tylko to był uśmiech?

Śmieje się :-)

Amelka = Ami:-) tym razem się nie pomyliłam:-) Moja koleżanka ma córeczkę Amelkę i zdrobniale mówi do niej Ami, mam nadzieję Iza że nie masz nic przeciwko:-)

Pewnie, że nie mam :-) My bardzo różnie mówimy na Amelkę, jak jest "niegrzeczna" to nawet AMEL!!! :-D:-p:-D

Nasze maleństwo potrafi trzymać główkę wysoko i długo oraz bardzo mocno ściska co tylko jej wpadnie w rączki,a szczególnie depilację klatki piersiowej mojego M:-D
co do kąpieli to od tygodnia jest bez płaczu ,od jakiegoś czasu potrafi bardzo długo wpatrywać sie w kogoś lub w coś:-)zasypia w swoim łożeczku oczywiście wraz ze swoim przyjacielem-smoczkiem przy muzyce poważnej:-D:-D:-D

No u nas tez duże postepy.
Igor Jak tylko wkroczył w 2 miesiac zaczął się uśmiechać,
*Teraz to jużnawet śmieje siew głos
*Macha przy tym często rączkami i nóżkami z zadowolenia
*Łapie za przedmioty typu ubranko,pieluszka,
*pieluchę i dłonie wciska świadomie do buźki,
*Umie okazywać kiedy jest zmęczony, marudzi wtedy i trze oczko.
*Grucha bardzo duzo zmienia też ton.zesto tak sobie gadamy:-D
*Trzyma sztywno główke kiedy tzyma się go w pionie.
*rozglada sie z zaciekawieniem, obserwuje wodzi wzrokiem.

I tak pewnie o połowie zapomniałam tyle już tego jest.

Zmieniają się te nasze Skarbki :-)

Moja terrorystka dała nam dzisiaj popalić. Nakarmiona, przebrana i ryk od 13-tej, znowu włączyło się "cyc non stop, bo jak nie to ryk". A mi jak na złość zabrakło pokarmu w jednej piersi.

Gratuluję wszystkich postępów...

Maja tez sie usmiecha, zaczyna "gadać" agu, zasypia sama w łóżeczku, główkę unosi ale chyba niezbyt wysoko

Moja Maja od kilku dni bardzo się śmieje gdy robi się jej "pi bi bip" na nosku palcem naciskając na niego kilka razy ;-) Jejciu, jaka radość jest wtedy :-D Tylko nie wiem czyja większa,moja czy jej :-D I już od kilku dni malutka zasypia ok. 24 i wstaje na ejdzonko dopiero po 7 i dalej śpi do 10-11. Trochę wtedy i ja pośpię...

reklama
zupełnie jak moja Ada zasypia około 24 i śpi do rana bez jedzenia i zmiany pieluszki ,później małe szaleństwo na około 2 h ,następnie śpi przez 3h tylko że ja w tym czasie jestem na BB,kąpiel,śniadanie i porządki

Do góry