• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

cudnie sie obserwuje jak nasze malenstwa sie rozwijaja. niby takie malutkie a ile sie w ich zyciu dzieje w tym pierwszym oku zycia. ile to sie ucza ,,,,ssania, chwytania, obracania sie, trzymania glowki siadania raczkowania ....itp itd fajnie sie na to wszystko patrzy :)

reklama
liiiviiia w kalendarzach rozwojowych jest napisane że pod koniec 3 miesiące dziecko może zacząć chcieć siadać przez takie własnie się podnoszenie i wtedy można śmiało mu pomagać ale nigdy inczej więc jeśli Filipek czy Hania są na to gotowe to jak najbardziej :tak:

dziewczyny czy wasze dziedziaczki siadają już jak się je trzyma za rączki?:sorry:

bo mój Fifik jak leży na pleckach to łapie mnie za palce i się unosi:szok: odkrył to mój M jak to zobaczyłam to zaczęłam się drzec na niego że to za wcześnie:rofl2: ale sama kolejnego dnia dałam mu rączki a on cyk i siedzi:shocked2:

kubuś też sie dzwiga wystarczy że złapię go za łapki ,ale gdy leży na brzuchu to leń nie chce nic robić. I odkrył jakieś nowe dźwięki- piszczy i piszczy od rana

Ostatnia edycja:
liiiviiia w kalendarzach rozwojowych jest napisane że pod koniec 3 miesiące dziecko może zacząć chcieć siadać przez takie własnie się podnoszenie i wtedy można śmiało mu pomagać ale nigdy inczej więc jeśli Filipek czy Hania są na to gotowe to jak najbardziej :tak:
dokładnie :)każde dziecko ma swoj wlasny stopien i tempo rozwoju wiec nie nalezy tego hamowac tylko pomagac na tyle ile dziecko da rade po prostu nie wymuszac nc wiecej na sile i bedzie ok :)

nie wiem jak wy,ale ja zauwazyłam w ostatnich dniach jakiś skok umiejetności mojego malucha , jakos ostanio się zmienił w zachowaniu, zrobil się z niego taki dzieciaczek z którym już mozna się porozumieć

zanka, taki wampirek wyglodnialy który rzuca sie na cyca z zamiarem połknięcia go w całości nie? :-D ile razy sie zanosze ze śmiechu jak Hania tak robi :-D biedna chce wtedy jeść a ja się trzęsę ze śmiechu :-D i w ogóle to otwiera chyba buźke najszerzej jak tylko sie da i wtedy mówię jej że jakby tej buźki nie otwarła to i tak nie zdoła odgryźć mamusi cyca :-D boże uwielbiam to :-D

dziewczyny czy wasze dziedziaczki siadają już jak się je trzyma za rączki?:sorry:

bo mój Fifik jak leży na pleckach to łapie mnie za palce i się unosi:szok: odkrył to mój M jak to zobaczyłam to zaczęłam się drzec na niego że to za wcześnie:rofl2: ale sama kolejnego dnia dałam mu rączki a on cyk i siedzi:shocked2:

Alicja też tak się podciąga:) kręgosłup, kręgosłupem, ale jak się ćwiczą mięśnie brzucha,,,fiu, fiu:rofl2:

No i przez odbicie w lustrze też od razu pojawia się uśmiech na jej buźce:laugh2:

Hey
Ja wkoncu mam sieć w domku, mala rośnie jak na drożdzach karmię piersią no czasem dostaje butke bo głodek z NIej maly już podnosi ładndnie głowę ale to prawie od początku i wiercona jest teraz już przekręca się z boku na brzuch tewż marszczy czolo, robi minkę do płaczu a te uśmiechy..cudne z tego kompa będe mogła wysłać Wam zdjęcie mojej istotki pozdrawiam i idę spać wstajemy o 5 a pózniej o 7 to narcia

reklama
Oj Eli ja tez to uwielbiam...szczegolnie jak jest bardzo głodna i czasami w nocy z zamknietymi oczami tak szuka tego cyca. I wtedy tak pociesznie rzuca główka nerwowo jakby szukała z każdej strony...no z ktorejs w koncu bedzie ;)
Słodziak....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry