• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
Tymcio siedzi już sam pięknie, nauczył się pięknie dawać piątkę i dawać cześć (łapaie za rękę jedną rączką a drugą łapkę kladzie na moją ), machać jeszcze nie chce ale stara się bić brawo, no i zaczyna pełzać ale tylko czasami mu wychodzi...i tak jestem z niego dumna

Ostatnia edycja:
Niby nie, bo rzadko tu zaglądam ale czasem jak się naczytam co robią maluchy to zaczynam się zastanawiać. Moja Natka nie pokazuje "oczka" "noska" czy zabawek jak robia to niektóre czerwcowe maluchy więc śmię sądzić, że intetelktualnie też zamykamy listę...

Trasia...nie mow, że Marysia na samym końcu, bo pisałaś że pełza po calym mieszkaniu a Julia ledwo z koca zejdzie sunąc do tyłu albo zegarując a jak ją posadzę to tak siedzi, ewentualnie zmieni pozycję na brzuch :-). Robi papa, kosi kosi, daje cześć, pokazuje nosek ale gada tylko po swojemu. mama i tata nie mówi jeszcze

Setana......każde dziecko w swoim tempie się rozwija.

Nie powiem, bo bije brawo, pełza głównie do tyłu, zegaruje z prędkością światła, jednak nie ma u nas mowy o czworakach czy siedzeniu, wspinaczka też póki co jest jej obca;-) No i gada dużo głownie w swoim języku ale też ma ma, ba ba, ta ta jednak chyba nie jest to takie świadome, no może to mama już trochę jest;-)

No widzisz....moja też do tyłu sunie, dupkę podnosi do góry od jakiegoś czasu i tak się buja w pozycji czworaczej :-) i też zegaruje szybko więc wszystko w normie. A Julia stanęła nagle, tak jak pisalam włożylam ją na chwilę do lóżeczka bo ona łóżeczka nie lubi i śpi tam tylko w dzień a ona wstała :-)

reklama
Mój od kilku dni non stop wstaje!;) Ale nie czworakuje, raczej pełza...w tył:))) Ale mimo, że oczko, nosek pokaże, to jak pytamy gdzie mama, gdzie tata- zero reakcji. ALe jak jest mu źle, to woła " mama, maaaama!"

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry