reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwoj naszych maluszkow

a i zapomniałam dodać, że Leoś jak go spytać "gdzie zgubiłeś skarpety" (nagminnie ściąga) to ich szuka i przynosi, próbuje sobie też na stópki zakładać (póki co, bez efektu);-)
Doggi wg mnie Olcia bardzo dużo potrafi, bardzo!

reklama
a i zapomniałam dodać, że Leoś jak go spytać "gdzie zgubiłeś skarpety" (nagminnie ściąga) to ich szuka i przynosi, próbuje sobie też na stópki zakładać (póki co, bez efektu);-)
Doggi wg mnie Olcia bardzo dużo potrafi, bardzo!

haha moja robi to samo, buciki też stara się założyć a jak genialnie wychodzi jej czesanie się!!!:-D

i ja tego samego zdania: Doggi Twoja Olcia to zdolniacha, naprawdę dużo umie:tak:

każde z naszych dzieci jest niepowtarzalna i jak tak czytam jak opisujecie ich umiejętności to mam takie samo zdanie jak Doggi: niedawno zmiana pieluchy, płacz, teraz chodzą lub prawie chodzą, niedługo pełnymi zdaniami będą mówić. Jak dla mnie to za szybko ten czas leci...

Tymek to chyba też jakiś po tyłach :-p Na razie to mama, tata, baba, nie (perfekcyjnie, ale to po mamie :-D), be (jak coś Mu nie smakuje). Wczoraj była niezła sytuacja, bo uwielbia wchodzić na stół, co mnie wykańcza :-p wchodzę do pokoju, a Tymek standardowo na stole. Krzyknęłam na Niego, a on wystraszony usiadł na łóżku, trzymając w ręce gumy rozpuszczalne i do mnie: Mama, am :-D zaczęłam płakać ze śmiechu :-) Jeszcze daje pięknie cześć, robi papa, przybija piątkę. Auto to brumm, pokazuje lampę i zegar.

Maja indianina też lubi robić szczególnie przy jedzeniu:baffled: Papa robi ładnie, bije brawo, robi kosi kosi łapki i pokazuje gdzie sroczka kaszkę warzyła. Za to jakoś z tańczeniem/kiwaniem się u niej słabo. Krysia na urodzinach kapitalnie siedząc kiwała się do rytmu:tak:A Maja sztywna chyba po mamusi:zawstydzona/y: Pokazuje gdzie lampka i obraz, umie gasić i zapalać światło, a wczoraj jak zapytałam gdzie tata to pokazała na naszego znajomego:-D Niezły ubaw był

ej, moon - przecież Maja tańcowała trochę u Krysi, coś kręcisz;-)

właśnie Leo dorwał się do zużytej (i niewyrzuconej od razu pieluchy) i leci do mnie (raczkuje) ciągnąć zasikane pluplu za sobą i drze się "be" :-D

e tam, ledwo co jak mama forever ją za rączki wzięła, chyba naprawdę po mnie odziedziczyła brak takowych zdolności, teraz biega z mokrą chusteczką i podłogi wyciera:-D co za dzieciaki:-D

Tymek tańcuje jak ta lala :-D ale to po mnie ma, bo ja to ponoć nawet na nocniku tańczyłam przy czołówce z Wiadomości :-D A i zapomniałam napisać, że Tymek pięknie mówi: dzidzia, co jak dla mnie jest bardzo trudne do powiedzenia i "dzie" co ma być "gdzie" :-)

Mieszko cześć dawał już kilka m-cy temu, ale zappomniał;P-
teraz wspina się na kanapę namiętnie i jak widzi śrubokręt to zabiera Michałowi i leci do czegoś co ma śrubki ( np kółka wózka, krzesło) i je przykręca:szok::-D

dużo już wasze dzieciaczki mówią i robią - gratuluję słodziakom :-)
Mati tez dużo umie, ale z mówieniem wyraźnym słabo, mówi mama, tata, baba, dziadzia (rzadko), najczęściej am, mniam, koko ( na kurki, psa, kota), a najczęściej eeeee, nie, tak, na zmiane :-)
ale dużo pokazuje albo rozumie, np. powiem mu idziemy sie kąpać to leci pod łazienkę i wali rękami po drzwiach ;-) jak mówię idziemy jeść śniadanie to biegnie do kuchni i stoi przy krzesełku :-)
robi papa, ale tylko jak on ma iść papa nie komuś ;-)
robi tany tany trochę śmiesznie bo stoi i macha obiema rękami :-D wygląda to co najmniej komicznie:-D nauczyłam go w piątek
a dziś pokazałam mu ręce do góry i mówie taki duży jestem i zaczaił :-) teraz jak mówie jaki duży jesteś to ręce do góry wywala i sie śmieje
pokazuje rączką gdzie mama, tata, babcia, dziadek, pies, kot, misio, i dużo innych osób... to chyba tyle
acha daje buzi ale to już dawał na zlocie Maji i Marysi ;-) a teraz mnie daje takie jak sie dosysa do policzka i takie brrrrrr dmucha - chyba wiecie o co mi chodzi ;-)
edit
daje cześć i piątkę przybija :-)

reklama
Do góry