reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

Doggi !!!! muszę Kubika umówić z Twoją Olcią, dziś młody złapał panią za tyłek jak staliśmy w kolejce do kasy, pani się obróciła wielce urażona, popatrzyła NA MNIE jakby chciała mnie zabić, a dopiero potem w dół, na malego i w śmiech :]

reklama
silva Olka jak wymuszać próbuje płaczem to tylko na nią patrze i jej mówię "Ola jak tak bardzo chcesz mieć powód do płaczu, to zaraz dam ci na dupę i wtedy se możesz płakać do bólu" , wtedy marszczy nos i zaczyna na mnie warczeć a ja mówię 'tak Oleńko urzekła mnie twoja historia' i koniec gadki.... oooo albo dobry trik, jak ona się nadziera to ja ją przekrzykuje ona wtedy przestaje sie drzeć i się gapi na mnie po czym po chwili ja też przestaje i mówię 'i co głupio ci? fajnie tak słuchać jak ktoś ci nad ucheem krzyczy?" na ogół pomaga :D

kasia​ jakieś kawiaty chociaż by dał, albo coś ;) :p zboczuchy te nasze smrodki :))

U nas (uważam to za mega sukces) Asia jak coś weźmie do buzi (coś niedozwolonego) i powiem do niej "Asia fe, oddaj" to wyciąga z buźki i oddaje do ręki:-)
O chodzeniu nie ma mowy narazie, chociaż lubi chodzić za rączki. Trzymam na wysokości klatki piersiowej tak jakby chodziła z pchaczem tylko, że tempo sama sobie narzuca.....Martwić się nie martwię bo do 18 miesiąca podobno ma czas, ale Emilka chodziła jak skończyła 11 mies. więc chcąc nie chcąc porównuje:zawstydzona/y:
Kasia padłam:-D

A ja się martwię, bo trochę ostatnio za dużo smoczka:( Dawałam tylko do spania, ale ostatnio zęby męczą Szymka i maruda straszny więc czasem mu w dzień dawałam monia i wczoraj i dzisiaj ja mu nie dałam, to stał i płakał pod szufladą z moniami:( Tak mi go było szkoda, że mu dałam... i teraz łazi z tym swoim moniem dumny i nie da sobie zabrać! No serca nie mam żeby mu wyciągnąć. Ciągle sobie mówię, że jeszcze ma czas na pożegnanie monia i że nie on jedyny taki moniowy jest, ale z drugiej strony martwię się. Taka niby błahostka, ale męczy mnie...

Dlatego właśnie ja Asi zabrałam całkowicie ponad miesiąc temu. Też miała tylko do spania, a później zaczęła w ciągu dnia się domagać jak zęby szły. Kilka nocy musiałam posiedzieć z nią dopóki nie zasnęła, ale teraz już jest ok. Fakt, że przed snem dostaje kaszkę z butli i się uspokaja, ale jak skończy jesć to przytula się do swojej szmatki i zasypia.
Ja jestem przewraźliwiona na punkcie smoczków dlatego u Emilki i Asi eliminowałam wcześnie, żeby później nie mieć problemów.Są takie dzieci np. Olka Doggi, że same rezygnują:tak:

Silva a może taki gryzak w kształcie monia by się sprawdził? Ja Mai też nie odstawiam jeszcze do spania od smoka, ale jak czasem z łóżeczka wyrzuci a ja nie podniosę i nie dam, to bez zasypia. Mnie martwi butla o 4.30-5.30, chciałabym ją odzwyczaić, ale jak? Kolację je ok. 19 - gęsta kaszka łyżeczką. Myślicie, że juz nad ranem jest głodna? Jak jej nie dam butli to wierci się, kręci i całkowicie wybudza, a po butli śpi jeszcze 2h

moon a może zostawiaj Mai przy łóżeczku picie? ja tak robię właśnie - zawsze stoi flaszka z wodą obok i jak młody się obudzi to od razu po nią sięga (tak się na majówce u mojej mamy nauczył pić z rana); dzięki temu mam dłuższą chwilę by wstać i powitać dzień, nie muszę się zrywać "na ten tychmiast";-)

reklama
Moja Majka niesmoczkowa ani w nocy nie je - klacka gesta kasza łyżeczką z 210ml mm o 19 a potem koło 7 śniadanie. Jak się budzi rano to ostatnio mówi "mniam dać" :-):-D

Do góry