reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
zapomiałam się pochwalić - 4 dni temu Maja zrobiła sama dwa kroki, od tamtej pory kilka razy dziennie uda jej się przejśc 3-4 kroki ale jaktylko się zorientuje że patrzymy wtedy na nia to siup na kolankach i raczkuje :) wstydnisia mała :)

No moja mała też ma pierwsze sukcesy w chodzeniu, ale robi to bardziej pod publikę, uwielbia jak jej się klaska. Potrafi wtedy przejść nawet 1,5 metra. Na razie stoi samodzielnie ale bardzo wtedy zwraca naszą uwagę, żeby jej klaskać :-)

aneczka gratulacje dla Agatki :-)

Mateusz chyba przeszedł jakiś skok ostatnio, nawet M. to zauważył
JAkby rano sie obudził i zaczął bardzo dużo mówić po swojemu przede wszystkim, ale juz mu sie udaje powiedzieć pewne słówka np"ecie" co znaczy jeszcze, "ośśś" co znaczy dość to z nowości
I polubił książeczki trzeba z nim siadać i opowiadać co tam jest z gastykulacją włącznie, troche to męczące bo np jestem w kuchni a on tacha taką grubą książkę i mówi "mama psi" co znaczy mama czytaj :-)

jeszcze coś miałam napisać i zapomniałam

aneczka1526 brawo dla Agatki :-)
kati83 to Twój Mateuszek już ładnie mówi, mój to nic właściwie takiego co można zrozumieć, tylko po swojemu coś tam...

Kati "mama psi" WOW! U nas jeszcze pojedyńcze słówka ( mało ich jeszcze), czkolwiek wczoraj powiedział PIERWSZE ZDANIE:tak: A brzmiało " Mama Ajla aaaa! co znaczyło- mama Amelia śpi:-)

No i ma 2 ulubione zabawy- jak ktoś coś robi a w jego odczuciu nie powinien- macha palcem mówiąc " nio-nio!", sobie też mówi nionio lub ie, nie. No i namiętnie woła mama jak odpowiadam " słucham?" to radośnie kwiczy:-D i tak 100 razy pod rząd... A jak M. jest w domu , to na zmianę 'mama" i " tata" i czeka aż odpowiemy " tak?", " słucham?" i wtedy pęka ze śmiechu:-D chyba bawi go to że może swoim jakimś słowem, zachowaniem wywołać naszą reakcję.

Ostatnia edycja:
kati szaleństwo z tym 'mama psi':szok: moja mała już długo 'męczy' nas o nazywanie, tylko 'to' i 'to' hihi
Aestima to w pierwszym zdaniu nie było 'mama' tylko 'Amelka':szok: jak się z tym czujesz? hihi

reklama
Martadelko- właśnie i mama była i amelka, bo on do mnie zakrzyknął " Mama! Ajla aaa-a!"- czyli zakomunikował mi, że Amela śpi:)) Po czym wskoczył na nią i zaczął ją tulić, ale spała dalej niewzruszona:-D

Do góry