reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

moja przed chwilka maiała atak histerii czy coś w tym stylu, nie pozwoliłam wejść jej do wiaderka z woda i odstawiłam ja po za łazienke a ta jak się nie rzuciła na podłoge i zaczeła trzaskac kończynami to ja zdebiałam do tego doszedł dziki wrzask:szok::szok::szok:
wziełam ja na rece i zajełam czyms innym bo sama nie wiedziałam co mam robic:baffled::confused: oczywiscie łez nie było po prostu nie źle sie wkurzyła:eek:

reklama
Sandroooo wielkiee gratulacje dla Sarusi za piekne slowka i za nauke chodzenia!!!! jejkuuuu widzisz! a dopiero co pisalas ze nie chodzi a tu proszee jaka zdolna masz coreczke!! :-) wieelkie jeszcze raz gratki!:-)

mada ojaj.. nie mow.. to chyba pierwsze oznaki wchodzenia naszych dzieci w ten okrutny wiek 2 lat :/ az sama sie boje.. tez wlasnie nie wiem jak reagowac na takie cos :szok: chyba zostawic az sie uspokoi - takprzynajmniej slyszalam od mam starszych dzieciaczkow ;-)

co do ciemiaczka to u nas tez jeszcze jest ale wlasnie jeszcze mamy czas do 2 latek wiec narazie sie nie przejmujemy ;-)i pani doktor nic zlego nie widzi wiec UFFF :-)

u nas mala nauczyla sie mowic "dziekuje" heheh niezle nie? dokaldnie to brzmi 'ciekuje" i czasami "cie dobry" - dizen dobry :-D normalnie szok :-) pierwsze kilka razy nine wierzylam wlsnym uszom :D ale hihi fakytcznie to mowi :-D

No, no, to Szantusia niezle mowi :-D A jak, po polsku czy angielsku??

Mada, moja odstawia takie numery juz od dosc dawna - ja nie reaguje chyba ze jestesmy w takim miejscu ze musze - np tak jak dzisiaj kaluza na podworku :baffled:

no tak jak pisze hihi wiec po polsku :d po ang chyba nic nie mowi :D tylko polskie slowka :D

nooo moja oj tez zlosc potrafi pokazac jezuuu.. zaprze sie np i krzyk i nie pojdzie! :/

wow, ale dziewczyny zaiwaniają z rozwojem :-)

sceny histeryczne znam. Piotrek mi takie funduje już od kilku miesięcy :no::wściekła/y: trzeba nam przeczekać. tylko spokój nas uratuje ;-)

Domiska jakbym Alki nie słyszała to bym nie uwierzyła, że Szantusia tak ładnie mówi, więc wierzę, bo moje dziecko nas ostatnio w osłupienie wprawia, np. "gdzie to jest", "ja nie idę" a my w szoku:-)
brawo dla Saruni!!
mada niby lepiej nie reagować, albo pozwolić się dziecku rozładować, ale są sytuacje kiedy lepiej sobie wstydu nie robić i szybko zająć czymś innym, wszystko zależy od sytuacji, tfu tfu Alka się jeszcze na środku sklepu nie położyła:-)

histerie to moja tez odprawia od jakiegos dłuzszego czasu ale nie w takim rozmiarze jak wczoraj, tez myslałam że najlepiej zostawic ale jak pomysle że taki cyrk zrobi mi w sklepie to jestem przerażona:no:

do tego bardzo prosze o porade co robic:
- mała z otwartej daje wszystkim w twarz:wściekła/y: "nie wolno "- juz dawno zapomniała co znaczy, dałam jej po raczce która uderzyła(delikatnie ale na pewno poczuła) i nic, chyba jeszcze nie wiąże faktów, nie wiem co robic, najgorzej jest jak śpie a ona mnie z otwartej budzi:sorry:
-jeszcze gorsze jest gryzienie:crazy:gryzie wszystko i wszystkich od niedawna , ja wiem ze to przez dziasła ale ja juz mam wszedzie slady ukaszeń, dzis pobudka gryzem w policzek:wściekła/y:a jak złapie ręke zebami to tak mocno trzyma jak amstaf do tego az cała dygocze:confused2:

moze nowy watek ?? "jak miec dziecko idealne??":-p

reklama
Mada, jakbym czytala o Jagodzie :baffled: chociaz moja to gryzie jak najeta moje palce :-/ Czasami to niewiele brakuje do rany. a histerie to norma - co dziwne mojej tesciowej tak nie robi :sorry2:, a wczoraj w parku to przechodzila sama siebie - histerie urzadzila chyba z 6 razy (podpatrzyla kumpeli syna jak urzadzil akcje i sama zaczela malpowac, bo wczesniej to sie zachowywala bardzo ladnie), najlepiej jak mi wczoraj spieprzyla a jak zobaczyla, ze ja gonie to zaczela uciekac jeszcze szybciej, niewazne, ze takie male gowno sie upilnowac nie chce :angry: a ten park jest ogromny...

Do góry