reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

Nie, no Wy to Dominique jestescie genialne z Ta Twoja cora! :tak: 3 lata i 8 mies. i umiec czytac! :szok: Widac po kim na 100% Maja odziedziczyla intelekt (nie ublizajac P. ;-):-D)

Brawo dla Matiego! Zdolniacha, a do tego czyscioszek :-D

Karoo, pewnie cos w tym jest, ze ulubionym odglosem Jagodki jest "kwa" :-D:-D

Mada, Ami jeszcze tak sie rozgada, ze nie bedziecie potrafili pychola jej zamknac ;-):-D

Redaktorka, Sara tez sie popisuje jak cholera - moze rosna nam jakies gwiazdy estrady ? :-D;-)

Jaaga, brawo dla Hani! W koncu nasladowanie zwierzakow to nie lada wyczyn ;-):-)

A Sara nauczyla sie mowic "Tonio" :-D Tzn. ja ja nauczylam i tak smiesznie powtarza "onio" :-D
No a poza tym to piloty, telefony, miotly, scierki, szczotki do wlosow, szczoteczki do zebow i inne sa na porzadku dziennym i super nas nasladuje w tych czynnosciach.

reklama
brawa dla wszystkich dzieciaków!!!

u nas wczoraj pojawiło się nowe słowo - zizi (co oznacza dzidzi):tak::tak:

ponadto, od jakiegoś czasu julka potrafi wykonać drobne polecenia, np poproszona o przyniesienie kapciuszków - przynosi je, poproszona o zaniesienie "czegoś" tacie- zanosi, itp.a jak pytam się jej, jak robia małe tygryski- otwiera szeroko buzię i "warczy":eek::eek: tego to chyba P. ją nauczył:-p:-p

ijeee gratulujemy wszystkim zdolnym dzieciaczkom!!!! no prosze jak dzieci nam sie rozwijaja!!!!!!!! :D

a u nas od pewnego czasu na porzadku dziennym jest - SPIEWANIE! :D nie wierzylam jak mi powiedzial Sam.. myslalam ze mala tak wiecei po swojemu "spiewa" ale ona naprawde zapamietala melodie a ze slowa proste to chodzi i spiewa :D
Wama bedzie sie orientowala - te piosenke z "2 and a half men" :D chodzi i spiewa dokaldnie z melodia men men men men men men uhuhuhu :D strasznie smiesznie to wygalda :D
i z racji ze mm ciagle do niej mowi Where are you going? to nauczyla sie przypadkiem where you going :D poza tym pojedyncze slowka jakies :D
no i ladnie pokazuje gdzie jest nosek gdzie jest buzia :D i daje buzi jak sie jej powie :) i to w dwoch jezykach :D

Witajcie Misia tez spiewa heee nuci po swojemu dyla przy tym i juz mowi sporo np."bachbach"pilka bo jak sie z nia bawie to tak mowie he,:kapkap"-kapiel :kaka"-kaczka.dada paa mama tat baba ziazia to podstawa kotek to-:KOJEK:-Dchodzi juz niezle i jest wesolutka

Wielkie gratulacje dla wszstkich dzieciaczkow za ich nowo nabyte zdolnosci.

Pat coraz ladniej juz chodzi chociaz w wiekszosci nadal preferuje chodzenie na czterech, ale poprawa jest i bedzie pewnie coraz lepiej.

Kinga też potrafi sporo, ciężko wymienić, ale najlepiej robi to czego jej sie właśnie zabrania, chyba czekaja mnie spore problemy wychowawcze, a do tego robi mnóstwo niebezpiecznych rzeczy, ostatnio spadła z krzesełka co skończyło sie rozcięciem łuku brwiowego bardzo blisko oka i spadła z rowerka, bo próbowała robic na nim jakies akrobacje i ma cały siny policzek

K@sia buziaczki dla Kingusi aby wszytko sie szybko zagoiło.

U mnie Oliwka wczoraj odkryła że ma pępek. Wkładała paluch śmiała się i powtarzała "pepe". A dziś rano wziełam ja do nas do łóżka, a ona odkryła kołdrę i wsadziła A. paluszek do pępka i mu tłumaczy "pepe"
Ponadto dzis moja córka naskarżyła na mnie do taty. Poszłam do łazienki i zamknęłam za soba drzwi a ona przyszła za mną zobaczyła że drzwi zamknięte to pobiegła do taty z płaczem i krzyczy "tata - mama bu" niewiem co znaczy bu :)

Gratulacje dla malych piosenkarek :-D

I reszcie dzieciaczkow gratuluje nabycia nowych umiejetnosci!

Julci, ze slucha mamy polecen :-)

Misi, ze tak ladnie nasladuje odglosy :-)

Patowi, ze rozkrecil sie w chodzeniu :-)

Szantusi, ze rozumie juz w 2 jezykach :-)

Kingusi, ze chociaz spada z roznych rzeczy i troszke sie obija, jest rezolutna i madra dziewczynka :-)

I Oliwce, ze wie gdzie jest pepek :-)

A Sara jak zaczela chodzic tak najchetniej caly czas chcialaby byc puszczona "samopas" ;-) Biega, skacze, tanczy itd. Bardzo duzo rozumie, rozumie polecenia: podaj, daj, ubieramy, jemy, kapiemy, myjemy, idziemy, chodz itd. Duzo tego :-) Poza tym sama informuje, ze chce jesc, pic i np. kapac sie albo isc na spacer. Wie jak wyglada foka i wiewiorka :-D Potrafi nasladowac odglos foki, a jak widzi w ogrodzie u sasiadow wiewiorki to az sie cala trzesie z radosci :-D Do tego potrafi sama obslugiwac wszyskite wieze, radia itd. znajdujace sie u nas w domu - sama sobie wklada cd i wlacza muzyke :-) Nie pamietam juz teraz wszystkich jej umiejetnosci, ale troche tego jest :-)

a moja sama ćwiczy talie:baffled: ciotka ja nauczyła ,jak słyszy muzyke to bierze raczki zgina w łokciach do góry i robi obroty tylko tłowiem:-D i to nie taniec bo tańczy inaczej ,komicznie to wyglada, nie wiem po kim ta chec do gimnastyki bo po mnie na pewno nie:zawstydzona/y::-D

reklama
Mada Ami musi wygladac przeslodkow jak sie tak gimnastykuje. A ze potrafi miec rece w gorze i rownowage dalej miec to brawo. Pat sie jeszcze mocno hwieje.

Sandra Sara widze dobrze opanowywuje sprzety techniczne, przynajmniej robi sobie samoobsluge i Ci glowy nie zawraca jak sobie chce muzyki posluchac.

Do góry