reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy dziecka

A mój smyk nie daje mamuśce najbardziej przy kompie siedzieć .
Tłucze z siłą Gołoty i z prędkością supermana .:-D:-D:-D:-D

reklama
ja czuje ruchy jak siedze i leze z taka sama siłą, kilka razy mi sie zdarzylo zebym poczula ruch jak poloze reke ale to bylo tylko kilka razy ale zeby pokazac dla synka czy dla Meza ze dziecko kopie to on przestaje jak sie tylko reke polozy :)

moja mała kopie od 20 tygodnia najpierw głównie wieczorami a teraz to bardzo często ją czuje od rana do nocy i kopniaki są już konkretne :-)wczoraj mojemu S w końcu udało się poczuć kopniaka przeszczęśliwy na maksa:-)

Ja również czuję ruchy bardzo mocno, szczególnie jak leżę na plecach, albo siedzę, chyba mniej na boku. Wierci się najbardziej wieczorem, kiedy się już kładę do łóżka, ale w ciągu dnia też nie daje o sobie zapomnieć!

Leo,nie lubi jak sie klade na prawym boku...szaleje i mam odczucie ze to mu sie po prostu nie podoba.

Oj jak przyjemnie się czyta o tych słodkich kopniaczkach. Moje maleństwo też daje o sobie znak dość konkretnie, zwłaszcza wieczorami:-)

moja dzidzia od kilku dni konkretnie daje o sobie znac i mam wrazenie ze mniej wiecej o tej samej porze - oczywiscie rano jak sie obudze, pozniej tak ok. 12 w poludnie, wieczorkiem ok. 17 sie budzi i jest wtedy najbardziej aktywna, z godzinke wojuje. a na koniec w nocy jak sie klade spac. cudowne to jest uczucie.
a jesli chodzi o pozycje to najbardziej czuje jak siedze. a jak leze to tez mam wrazenie ze tak jak Leo fiore, moja dzidzia nie lubi prawego boku :)

Ostatnia edycja:
witam Was dziewczynki! ja tylko na chwile weszlam Wam powiedziec ze moj maz wczoraj pierwszy raz poczul ruchy dzidzi :) jak juz szykowalismy sie w lozeczku do spania to polozyl mi reke na brzuchu a jak dzidzia zaczela szalec to tak szybko ja zdjal, bo sie biedak wystraszyl ;) a wczoraj przed spaniem to byly takie wlasnie konkretne kopniaki :) a teraz zmykam szykowac sie na wizyte a Wam zycze cudownego dnia! do pozniej

reklama
Do góry