reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy dziecka

reklama
ja tez rozpoznaje. pupke, raczke, a najczesciej to jak mi kolanem jedzie w poprzek brzucha. raczka jest delikatnie a kolanem to naprawde czasami boli

Dziewczynki, jak jest u Was z ruchami? ja od kilku dni czuje tylko delikatne ruchy, czuje jak sie wierci ale słabiej niz wczesniej. byłam wczoraj u lekarza i na ktg i wszystko było ok, ale niepokoją mnie te słabe ruchy...czy to moze dlatego ze Kazik ma już 2800g i pewnie malo miejsca? jak się ruszają Wasze Maluszki( u mnie skonczony 36tc)?

Martaik myślę, że ma mało miejsca i tyle. Tym bardziej, że byłaś na wizycie i jest ok. Moja Mała jeszcze szaleje. Wczoraj próbowała mi bokiem wyjść tak pchała nogi :)

Mój z kolei jes spokojny jak przyjmuje pozycje głóką w dół. No i od jakiś 2-3 dni wyczuwam tylko delikatne ruchy. Czyli może jednak nie będzie cc:)

czuje jak sie Kazik rozpycha, wciaz bolesnie czuje gdzie ugniata mnie nozkami ale nie czuje kopniakow jak wczesniej... na szczescie jutro takze mam ktg i mam nadzieje ze bedzie ok. w mojej przychodni trzeba robic ktg dwa razy w tygodniu...

Martaik ja czuje ruchy ale to tez zalezy od dnia wczoraj np kopała mnie cały dzien, bez chwili przerwy a dzisiaj jest tak spokojna ze musze troche polezec zeby wyczuc. Nie wiem od czego to zalezy ale tez jest wszystko ok

reklama
moj tez sie wiecej rozpycha pupa niz kopie :) ale faktycznie maluszki juz sa dosc duze a miejsca coraz mniej wiec te ruchy tez nie beda nie wiadomo jak intensywne , najwazniejsze zeby w ogole były :tak:

Do góry