reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy dziecka

Moja Julcia też się rozpycha cały czas, już mało czuje takie konkretne kopniaki chociaż czasami jak zawali to cały brzuch podskoczy:-) Teraz ma etap na wypinanie jakiś części ciała do smyrania:-) Cudowne to jest ja to uwielbiam i pomimo tego że czasami nie jest wygodnie to nie oddałabym tego za żadne skarby:-)

reklama
nasza królewna też się jeszcze rozpycha czasami uda jej się kopnąc jeszcze ale z regóły wystawia dupkę ( chyba to tyłeczek bo nie potrafie tak dobrze rozpoznać) dziewczyny które dostają po zebrach są uciskane na żoładku i przeponie nie martwcie się za chwilkę się dzieciaczki przesuną. Mi już brzuch się obniżył i spokojnie mogę wiecej zjeść i normalnie oddychać :-)))

Byłam dziś na KTG, wszystko jest w najlepszym porządku, co odczuwam na własnej skórze, poniewaz Kazik wierci się dziś non stop:)

W nocy budziłam się bardzo często oczywiście za sprawą zgagi i pęcherza... za każdym razem sprawdzałam czy dzidzia się rusza..Ale niestety nie było czuć najmniejszego ruchu. Obudziłam się po 7 rano i leżałam raz na prawej stronie ,raz na lewej ..później na brzuchu i ciągle nic. Zjadłam pełno słodkich cukierków (na silę!) i czekałam i dalej nic:-( W końcu obudziłam mojego S i mówię,że pojedziemy do szpitala bo nie czuje w ogóle dzidzi... S zaczął mnie uspokajać i położył rękę na moim brzuchu i nagle poczuliśmy razem jeden delikatny ruch... później długo nic i następny ale również delikatny. Czy dzidzia dziś jest bardziej ospała ? czy mam powód aby sie martwić,że jest cos nie tak?

może być spokojniejszy dzień,moja jednak była na poczatku mało ruchliwa ale teraz czuję ją dziennie jak sie przynajmniej przewraca co godzinke ...
wydaje mi sie ze na tym wtapie ciąży spokojnie mozesz jechac sprawdzić ,podłacza ci KTG i bedziesz spokojniejsza ... jak bedzie ok wypuszczą do domu ....lepiej jechać i się uspokoić a nie zamartwiać

Dzieci przed porodem zwalniaja ze wzgledu na brak miejsca...moja mala caly dzien siedzi cicho no chyba ze mam skorcze te czuje ze cierpi tez...za to ok 24 h od kilku dni probuje wydrapac sie przez pepek...tak szaleje ze ciezko to opisac...potem zapade w sen i tak do kolejnegi wieczora.
Nie martw sie...wszystko jest ok...a po dzisiejszej wyzerce to juz napewno bedzie bardziej aktywna...Zreszta mala napewno jest nisko glowka wiec mniej ja czujesz w gornych partiach.

ja jak nie czuje ruchow to pukam w brzuch i maly wtedy zaczyna sie ruszac. ogolnie zauwazylam ze teraz potrafi prawie non stop mnie kopac - zapada tylko na krotka drzemke i dalej mnie wali wrr az czasami mam dosc :)

moja ostatnio juz tak nie kopie ale jej ruchy są wciąż silne ale jest to raczej przeciąganie się, wypinanie, naciąganie itp:D tak że brzuch faluje:p

reklama
Maciek też szaleje, ale o określonych porach, głównie przed snem, ale my chodzimy spać po 1.00 więc są dni, że dopiero ok.3:00 uda mi się zasnąć na dobre.
Poza tym przeciąga się namiętnie, a brzuch przybiera różne kształty.

Do góry