• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ruchy dziecka

reklama
Ja wczoraj wieczorem razem z S obserwowalam tanczace partie brzucha.Widok niesamowity :-) Tylko czy nie za wczesnie?Fakt czuje dziecko juz grubo ponad miesiac,ale nie pamietam jak to z V bylo:zawstydzona/y:Fakt jest taki,ze dzis rano o 5 sie obudzilam bo Leo urzadzal sobie potancowke i tak przelezalam pol godziny z reka na brzuchu i glaskalam malenstwo,czujac je pod moja reka :tak::tak::tak:

a ja wczoraj poczułam wyraźne kopnięcie :) nareszcie :)
ale może bym i wcześniej poczuła ale nie miałam czasu wczuwać się - trochę pracy ze sklepem internetowym i z moim Matim ;/
Ale najważniejsze że poczułam :)

Fiore ja z Matim pod koniec jak się za długo nie ruszał a tylko czasami tak było to puknełam w wystającą kończynę i zaraz obcego miałam w brzuchu - nawet udało mi się krótki filmik nagrać jak kończyny widać :)
ale to dlatego że miałam za mało wód i prawdopodobnie wszystko było widać :)

gratuluję moja droga:-)

Pieszczoszka znalazlam stare zapiski.Z V maz poczul ruchy juz w 21tyg.Wiec tym razem tylko ciut wczesniej.Ale ja mam strasznie chude brzuszysko,wiec pewnie dziecko miejsca nie ma to sie rozpycha.Mnie sie to wszystko jakos podejrzane wydaje,chociaz sie ciesze to jednak sie zastanawiam i mam pewne dziwne podejrzenia.heh...hormony ;-)

kurde fiore ale ty masz fajnie ! ja to nic nie czuje, nic nie widze procz rosnacego brzucha no i czasem wieczorem cos sie tam przelewa ale nie wiem czy to dziecko... masakra ja to mam pecha ze wszystkim musze czekac.. z ruchami ,płec tez nie znana:-(

Pieszczoszka,nie zawsze wiedzac czy czujac jest tak fajnie.Czasem jest tez wiecej zmartwien,bo np.dziecko sie nie rusza tyle ile wczesniej itp...Teraz przez ruchy malenstwa,mam tez twardniejacy brzuch,co oznacza skurcze,a nie wiem czy on przez te ruchy nie chce mi czegos przekazac.Takze,pamietaj ze sa zawsze strony medalu i czekaj spokojnie,zobaczysz ze wszystko na spokojnie i bedzie dobrze ;-)

pieszczoszka ja jestem najstarsza majowka i tez jeszcze niewiem co we mnie siedzi....oby do poniedzialku!a jesli chodzi o ruchy to malenstwo nawet na chwile nie daje zapomniec ze zyje i od pownego czasu zaczyna to byc meczace szczegolnie w nocy jak ktos cie kopie od srodka...przy wigilijnej kolacji napewno zostaniesz pozadnie pokopana za roznorodnosc pokarmow na ktore malenstwo nie mialo ochoty:)

kurde fiore ale ty masz fajnie ! ja to nic nie czuje, nic nie widze procz rosnacego brzucha no i czasem wieczorem cos sie tam przelewa ale nie wiem czy to dziecko... masakra ja to mam pecha ze wszystkim musze czekac.. z ruchami ,płec tez nie znana:-(
Pieszczoszka nie masz pecha :) Nosisz pod sercem cudną istotę i czy to będzie chłopiec czy dziewczynka będziesz dla niej najważniejszą osoba na świecie

reklama
powiedzcie mi kobitki, czy w podbrzuszu moze pulsowac jaka zylka? Dzis rano lezac w lozku poczulam w lewym boku serie z ok. 6 takich "pulsniec" - az bylo czuc pod reka i teraz sie zastanawiam co to... :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry