Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
No u mnie też właśnie wygibasy odchodzą takie, że brzuch cały faluje. Więc jeśli spokój ma być objawem przedporodowym to chyba nigdy nie urodzę Aczkolwiek mam niejasne wrażenie, że brzuch się nieznacznie obniżył bo ruchy zaczynam czuć w troszkę innych miejscach. A młoda na pewno się nie obróciła bo różnica tylko w wysokości.
Ruchy wydają się delikatniejsze, właśnie takie falujące, a w rzeczywistości Maluchom potrafi tętno skoczyć do 180 Przez 3 dni miałam 3x dziennie KTG po 20-30minut i nasłuchałam się Franciszka ;-)
rozmawialam dzis z polozna i mi potwierdzila, ze to normalne, ze na tym etapie jest mniej ruchow (w 38tc za to bylo u nas wariactwo ze hej ) i jezeli zauwazy sie po min. 10 serii dziennie to jest w porzadku.
Katasza - ja za to gdzies czytalam, ze przed samym porodem dzieci sie znow mocniej uaktywniaja (po chwili odpoczynku), wiec kto wie, co znacza ruchy Twojej lobuziary
W tych ostatnich dniach mała buszuje jak diabełek tasmański co tam że ciasno, i tak dokazuje ale dla mnie to lepiej, nawet nie muszę liczyć ruchów bo i po co skoro chwile jej odpoczynku sa bardzo krótkie, tak co chwila fika w nocy to już w ogóle dziś ma troszkę spokojniejszy dzień, postanowiła dać mamusi odpocząć