reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy i kopniaczki dzidziuniów

A ja dalej czekam na kopniaka  :) Przedwcozraj juz myslalam ze to juz, bo w calym brzuchu czulam jak siedzialam w poczekalni u lekarza takie bulgotki, babelki pekajace czy jakos tak? Myslicie ze to moze byc to?

Martwie sie tez, ze ze wzgledu na moje leki przecipadaczkowe nie bede czula dzidziusia tak szybko jak Wy.

reklama
Calo ty już je czujesz!!!!. Te bulgotki to właśnie ruchy, a to jak dzidzia kopie zależy od jej ułożenia w macicy. Ja dostaję kopa jak się np gwałtownie przeciągnę lu nagle zmienię pozycję, a w ciągu dnia to tylko mam takie bulgotanko ;D

Tak????? Jupiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hurraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D
No to poczulam w srode 25 stycznia :)
Dziekuje sumko, widzisz jak to byc pierwszy raz w ciazy :)

Calo gratulacje:))) Moja dzidzia ma juz stałe pory kopniaków:))) Kopie ok 7.30 rano jak tatuś do pracy wychodzi, ok 16stej kiedy tata wraca...... No i wieczorem kiedy lezymy juz w łóżku:))) To tak troche wygląda jakby uparciuch tylko dla tatusia kopał " tatusiu poczuj jak kopie, mamusia mnie nosi a ty poczuj kopniaka:)) " Śmieszne. ;D :D :laugh:

Mnie na razie tak bardzo delikatnie kopie, a rusza sie najwiecej jak cwicze i jak sie poloze spac juz....o teraz mnie maluch kopnal...jej!!!
Na porzadnego kopniaka wciaz czekam....:))))

a moja Mała kopie dziś, ze hej:)..i to nawet takie regularne ruchy czuję..jakby -..hmm..czkawkę miała??>> ::) ::)
Caluski Kochanie!!! Mamcia happy:)

Czesc Dziewczyny

Mam pytanko, od pierwszego kopniecia ile u Was czasu upłyneło, aż poczulyście nastepne?

Dzieki
Pozdrawiam

u mnie jakos 2 sekundy :D Taka serie dostalam w okolicach jajnika :D Nawet myslalam ze to skurcz miesni brzucha (taka regularnosc jak czasem powieka "lata")ale przylozylam reke i az sie zdziwilam jak mocno malenstwo kopalo!
od tamtego dnia kopie juz codziennie.najczesciej wieczorem jak leze w lozku i cos ogladam albo czytam.
Ale wczesniej zdazylo sie mi czasem cos poczuc i potem czekalam kilka dni na jakies nowe "ruchy" zeby sie upewnic czy to dziecko drgnelo czy raczej cos innego.ale to nie byly kopniaki a raczej takie dotykanie od srodka.

reklama
ja pierwsze ruchy poczułam 20 stycznia na kolejne dwa dni pozniej teraz czuje codziennie ale takie malutkie w okolicach jajnika czuje bardziej jak leze na plecach dziewczyny mnie tez pocieszały bo długo nie mogłam poczuc maluszka wiec sie nie przejmuj jeszcze poczujesz troche cierpliwosci i zobaczysz uda sie moze czujesz maluszka tylko nie wiesz ze to on :) pozdrowienia

Do góry