reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy i kopniaczki dzidziuniów

Ja pierwsze kopnięcie- bardzo delikatne poczulam 23 grudnia..kilka razy dosłownie moze z trzy w ciagu dnia..a potem cisza..nic i nic..:/..i już jak porzadnie zaczęło 9 stycznia..tak do teraz..czuję Małą codziennie i to bardzo wyraźne kopniaki:)
Mój gin powiedział, ze wlasnie tak jest- na początku "cos" czujemy..raz na jakis czas..ale poxniej juz sa to wyraxne kopnięcia, dotyki..itd..regularne, każdego dnia ;D

reklama
A mój maluszek dziś cały dzień dawał czadu, ale trochę się niepokoję, bo po pierwsze nie kopie jak kiedyś zawsze z prawej strony tylko mi się tak jakby obsuwa (takie wrażenie) i nie kopie wcale tylko się wierci...

witam dziewczynki moj maluszek dzisiaj jest dzisiaj jakis spokojny nie wiem dlaczeko nie czulam go caly czas ale dzisja wyjatkowo jest malo ruchliwy wy tez tak macie mam sie czym martwic i poprostu ma dzisaj taki humor i nie ma ochoty sie dzisaj wiercic albo sie wierci tylko ja go nie czuje maz twierdził ze jak lezałam na lewym boku w nocy to jak on polozyl reke to go czuł ale ja go wtedy nie czuje ja czuje lepiej jak leze na plecach juz sama nie wiem co mam myslec gorace pozdrowienia

Agusia nie martw sie mój też ma dzisiaj lenia i nawet drgnie, ale dziś taka pogoda że komu by się coś chciało ;D

Moj od srody wogole prawie, raz na jakis czas :) Ale dzisiaj babcia uslyszala maluszka przez stetoskop od cisnieniomierza jak pukal ;D

Mi sie wydaje, ze moja Malutka wcale nie jest już taka malutka:)..bardzo dobrze i codziennie ją czuję- kopie dosć mocno..tak, ze przykładając rekę do brzuszka można poczuć:)- wczoraj "skopala" tatkę.. :laugh: :laugh: :p

Moja Ola zaczęła brykać 1 stycznia i w zasadzie od tamtego dnia codziennie ją czuję - na początku raz dziennie i "nieśmiało", teraz już cały brzuch mi skacze. A co do częstotliwości, to zależy od dnia. Są dni, że kopie co 1- godziny, a bywają dni, że jak kopnie rano, to dopiero przed nocą znowu się ruszy.

A wczoraj to mi taką niespodziankę zrobiła, że ułożyła się w poprzek brzuszka i jej nogi młóciły mnie po pleckach, a główka wypchnęła porządną banię pod pępkiem. Normalnie można było wymacać główkę!!! Nawet mój mąż poczuł, że to głowa! Głaskał Maleńką i czule do niej mówił :) Przyznam, że nie było to zbyt wygodne, ale świadomość, że to łepek mojej Kruszynki i że dokładnie wiem, jak leży rekompensowała wszystkie niewygody. Ale po godzinie się odwróciła i od tej pory zupełnie nie wiem, jak leży. Ale mówię Wam - uczucie było niesamowite!

A ja mam wrażenie że moja dzidzia wisi jak nietoperz głowa w dół, bo na dole czuję takie delikatne smyranie jak rączki, a u góry takie porządne kopasy nogą :laugh:

reklama
Dziewczyny a mój Szkrab dał mi dzisiaj nad ranem popalić..od 5 rano szalał i wiercił się jak szalony...raz nogą raz rączką i tak do 6:30...no i już nie zasnęłam..wystarczyło że wyprostowałam nogi a On buchbuchbuch...
A poza tym to odczuwam bóle pleców i okolic nerek..nie wiem czy to zasprawą Malucha czy przez te kosmiczne pozycje jakie wymyślam kładąc się do snu przez tę moją rękę...a Wy macie bóle plecków? ;)

Do góry