reklama

Ruchy i kopniaczki dzidziuniów

• Starter tematu Starter tematu Oliwierek
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Agaciulka to są godziny - 9, 9.30, 10, 10.30 itd - masz tylko w przybliżeniu w odpowiedniej kratce zaznaczyć do której godziny poczułaś te 10 ruchów

Mój mały ostatnio jest coraz aktywniejszy, a najbardziej jak nie ma taty ;) mąż wyjechał na weekend na studia to Karolek daje mamie ostro po wnętrznościach - czasem po pęcherzu mu się też uda - wtedy czuję się jakbym miała się nagle zsikać... Ale jak tatuś chce poczuć jak mały kopie i połozy rękę to najczęściej się uspokaja, mąż jest wtedy niepocieszony - parę razy udało mu się coś poczuć ale bardzo leciutko - działa na dziecko wyjątkowo uspokajająco :D no a poza tym u mnie na zewnątrz nie czuć tak mocno tych ruchów - mam amortyzację z łożyska i ze swojego tłuszczyku ;)

reklama
no a moj maz wreszcie dzisiaj poczul kopniaczka bo jak dotad to zawsze dziecko go wyczualo chyba i przestawalo sie ruszac! a ja moglam reke przykladac i nie reagowalo a wystarczylo zeby maz reke brzucha dotknal i juz cisza... hihihi Dzisiaj wreszcie sie udalo :D A w ogole to jakos od trzech dni nasze malenstwo cyba wscieklizny dostalo bo juz nawet nie tyle kopie co sie caly czas porusza! i zmienia pozycje.raz kopie po samym dnie macicy, potem gdzies w bok, zaraz u dolu... I bardzo dobrze. byly dwa dni ze je czulam moze z 5 raz a teraz niemalze co chwile.chyba przez sen sie porusza a jest juz wieksze wiec pewnie lepiej je czuc.jestem pewna ze czasem czuje raczki i lokcie, czasem stopy a czasem kolanka.i chyba to juz tak bedzie co?:D
nawiasem jestem chora i leze w wyrku na L-4 Nic strasznego bo katar tylko i troche gardlo pobolewa ale mam lezec i sie wygrzewac zeby cos wiecej sie nie przypaletalo.
pozdrawiam

Moja Malutka sie przekreciła- w czwartek 02.02.- bylismy na badaniu prenatalnym - to była ułożona miednicowo ..a teraz w piątek 10.02. gin pokazał nam, ze Malutka leży sobie- jak leniwiec:)- na boczku i to daltego kopniaczki czuję koło pępka- bardziej z lewej strony- bo tam ma nóżki..te dluuugie :)- jak powiedział gin :D

Mnie dzisiaj dzidzia obkopala ze wszytkich stron i kolo pepka i po prawej i po lewej stronie brzuszka, krecila sie jak na karuzeli...
a jak sie rano obudzilam, to mialm brzuch jak kamien i musialm predko leciec do toalety.
Moj maz tez dziisja pierwszy raz poczul kopniecie maluszka:))))Ale sie ciesze:))))

Moje maleństwo lubi (lub nie ;D) seriale ogladać, kopie zawsze na "M jak milosc" albo "Na dobre i zle". I dzis smakowalo jej/jemu zapiekanka ryzowa mamusi,. ktora zrobila na obiadek - ryzyk, kurczaczek, pieczarki, papryczka, kukurydza i ser zolty na wierzchu, mniam, mniam ;D ;D ;D

dzisiaj maluszek sie krecil caly dzien nawet sie smialam z mezem ze jak mamy liczyc dziesiec kopniec o 9 do 21 u mojego lauszka dzisiaj 10 kopniec zajelo minutke chyba ze pozniej bedzie sie zadziej krecilo pod wieczor brzuszek moj zrobil sie twardzy maluszek sie przestal krecic moze spi a ja moze mam twardy brzuszek bo przepraszam bardzo ale nie moge sie zalatwic od dwoch dni zobacze jutro jak to sie nie zmieni to zadzwonie do lekarza i sie zapytam co mam zrobic a moze wy mi pomozecie czy mialyscie czasmi twarde brzuszki i problemy z zalatwieniem sie dziekuje z gory za wskazówki

oj miało się twardy brzuszek : maślanka i ogórek - u mnie to skutkowało, nie rewelacyjnie szybko, ale po 2- 3 godzinach

Ja miałam takie kłopociki w pierwszym trymestrze - ale tylko raz zastosowałam zalecone przez lekarza czopki glicerynowe, nie spodobało mi się :( lepiej działą na mnie wypicie soczku z ogórków :D ( ale domyślam się że nie każdy coś takiego lubi - mój mąż nie może patrzeć jak to robie!!)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry