reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy i kopniaczki dzidziuniów

Ja szczególnie wieczorami mam taki twardszy brzuszek..i wówczas smieję sie do meża, zę chyba dzidzius lezy yteraz w poprzeg;)
Czasem bolało mnie koło zeber z lewej strony..i tam dowiedziałam sie, mój dzidzius ma nóżki- wiec tak sobie zinterpretowałam, ze pewnie już cosik tam czasem sobie pokopało:)hmmm

reklama
U mnie etap motylków to już chyba bezpowrotnie odzedł. Dzidziuś rośnie i się solidnie rozpycha. Najbardziej właśnie rano. Ale to takie cudowne uczucie.

u mnie tez juz trudno to nazwac motylkami,a uczucie smieszne
czasem laskocze, a czasem to ten maly sie naprawde rozpycha!!!
nie wiecie od ktorego tygodnia ruchy zaczynaja byc widoczne?
albo chociaz wyczuwalne na zewnatrz?

Aniu, jakies 2tyg temu chyba, ale to bylo baaaardzo subtelne i nie zdarzalo sie codziennie, a teraz bywa calkiem wyrazne :D
podobno wiekszosc kobiet dopiero w 20 tygodniu naprawde cos czuje, ale od 18tyg wyczuwanie ruchow dziecka jest ze tak powiem.....planowe ;)

Pierwsze motylki to mniej więcej kolo 15 tygodnia. Ostatnio rozmawialam z moja gin i powiedziala, że jaśli jest się szczuplym to wyczuwa sie to znacznie wcześniej. A takie mocniejsze to od kilku dni, no mniej więcej tydzień. Jeszcze nie regularnie, ale prawie co dzień da się to czuć.

Ja dzisiaj troszeczkę pocwiczyłam sobie..pojeździłam na rowerku..a poźniej jak sie położyłam..to kuł mnie tak troszke brzuszek...i czułam takie muśnięcia od srodka..te motylki:).. zinterpretowałam to tak, ze pewnie dzidzius się tak rozpycha:)

reklama
U mnie też juz cos się dzieje. Zaczęło się wczoraj ale nie byłam pewna czy to moja buba a dziś juz wszystko jasne ;D. 14t2d
A tak wogóle to słuchałam dziś u gina serduszka przez taki malutki aparacik i przydałby mi sie taki w domu, mogłabym podsłuchiwać malucha do woli ;D

Do góry