• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ruchy i kopniaczki naszych maluchów

Mam dwie koleżanki,jedna już urodziła,druga jest w 20-tym tygodniu i obie w drugiej ciąży poczuły maluszka w 12/13 tygodniu,też myślałam,że to mało prawdopodobne a tu proszę,mój Skarb mnie tak zaskoczył:-)Dziewczyny więc wszystko jest możliwe:tak:

reklama
a ja nie poczułam ruchów.. ale jak dzisiaj się położyłam rano na chwilę na podłodze żeby mała sie jeszcze trochę pobawiła a ja mogła poleżeć:zawstydzona/y: to poczułam wkońcu że moja dzidzia jest w brzuszku... po prawej stronie miałam lekkie wybrzuszenie i wiem że to dzidzia z Vi miałam tak samo...
poszłam siusiu wróciłam chciałam jeszcze pomacać.. no i już nie było:sorry2:

Dziewczyny, czy myślicie, że to możliwe, żeby w 13 tygodniu pierwszej ciąży poczuć maluszka? Nie wiem czy to mi kiszki marsza grają czy to maluch, ale właśnie przed chwilą poczułam bulgotanie w brzuchu:) Dziwne uczucie:) Ciekawe czy się powtórzy:) Jeśli to maluch, to kiedy powinnam znowu poczuć coś takiego?

Madzik myślę że to za wcześnie jak na pierwszą ciążę, ale mogę się mylić.Ja swoją pierwszą córeczkę poczułam koło 16 tygodnia a lekarz i tak się dziwił że szybko.

Zazdroszczę wam że już możecie poczuć swoje maleństwa moje się wciąż maskuje. Za 2 tygodnie jadę do Polski na urlop i to akurat będzie 16, 17 tydzień i mam nadzieje że wtedy już moje maleństwo da o sobie znać. Chciałabym aby moi rodzice mogli to poczuć to ich pierwszy wnuk i bardzo się z tego cieszą.

hmm.. witam wszystkie mamusie. mało mnie ostatnio widać, ale już niedługo się poprawię ;) Ja bardzo bym chciała już poczuć swoje maleństwo.. i czasem się zastanawiam czy te bulgotki, które odczuwam to nie moja wyobraźnia hi hi Nie czuje wyraźnych ruchów ale takie właśnie bul bul bul. Chciałam się zapytać czy to, że np. wieczorami nagle znienacka zaczyna boleć/kłuć jajnik, raz lewy raz prawy jest sprawką maluszka? Czy to możliwe, że on tam mnie kopie albo coś? Jest ruchliwy, bo to powiedział mi lekarz na ostatnim badaniu. Powiedział, że będę biedna i dzidziuś mnie skopie mocno ;)

Sroczka, jak kłujący ból w okolicy jajników to więzadła. Naciągają się cholery. Ja czasem jak kichnę to gwiazdy widzę, tak mnie pociągnie. Mówiłam ginowi o tym i stwierdził właśnie że to więzadła. Maluch do jajników jeszcze nie ma szans sięgnąć bo nasze macice ledwie nad kość łonową wystają... Ja swoją ledwo wyczuwam. Pytałam gina ostatnio czy już wg niego wystaje już ponad spojenie łonowe i pobadał i powiedział, że jest ok na ten tydzień - więc w sumie nie wiem czy ją dobrze wyczuwam trochę ponad kośćmi. A bulgotek najwięcej czuję w okolicy pępka, i po swojej lewej stronie - więc niestety to nie to jeszcze na co czekam :(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry