reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy, kopniaczki, czkawka itp - czyli co się dzieje w naszych brzuszkach

aneta23

Kwiecień'07, Listopad'08
Miasto
Warszawa
Dziewczyny - poniewaz wiekszosc informacji piszemy w glownym watku, zakladam nowy, w ktorym bedziemy mogly dzielic sie nowinkami z wnetrza brzuszka ;-)
Tak wiec chwalic sie co tam w brzuszkach slychac......a z tego co czytam dzidzie daja coraz wiecej znakow ;-):-)

reklama
super wątek :-)
ja narazie czuję tylko bulgotanie, ale w ciągu tygodnia pewnie będą podwójne kopniaki :-)

cześć
Ja jestem w 16 tygodniu ale od 15ego czasem już czuje takie delikatne "coś"..
najpierw myślałam że to poprostu gdzieś mi tam w brzuchu bulgota
ale to już chyba to...
tak jak ktoś to już gdzieś trafnie określił :
taki motylek ...:-D

super wątek :-)
ja narazie czuję tylko bulgotanie, ale w ciągu tygodnia pewnie będą podwójne kopniaki :-)

Hihi KAROLCIA - a moze nawet poczwórne :-D jak maluchy zaczna wszystkimi nozkami kopac......normalnie niczym osmiornica w brzuszku :-p;-)

A ja tez czuje delikatne pukanie mojego dzieciątka......na razie od czasu do czasu, jak sie "wslucham" w brzuszek :tak:
Ale mysle ze za jakies 2 tygodnie bedzie juz czuc wyraznie i M tez bedzie mogl poczuc przykladajac reke do brzucha - tak wlasnie mialam poprzednio.....pierwsze delikatne pukanie w 16 tyg. a 2 tygodnie pozniej odczucia juz byly calkiem wyrazne :-)

ja dziś zaczynam 18 tydzień i bulgotanko nadal jest bez kopniaczków...
a co do ośmiorniczki to nawet o tym nie pomyślałam :-D

kiedys jak moja ktoka była w ciąży i przykładałam do niej ręke czułam takie delikatne, słodkie ruchy. I.... teraz tak porusza sie własnie mój brzuszek:):) Niesamowite uczucie

czekam na konkretne kopniaki!:-)

ja jestem w 21 tygodniu ciazy czuje wyrazne kopanie a przede wszystkim popoludniu a wieczorkiem moj maz dotyka brzuszka i mowi do dzidzia -teraz tatus- i wtedy dopiero kopie :wściekła/y::-)
ale to nic .....
pozniej jak mnam isc spac o 21 to zaczyna kopac jak pilkarz . jest bardzo zywe .....
chyba podalo sie na babcie ...hahaha:rofl2:

Ja też zupełnie nic nie czuję, ale mam jeszcze czas:-)

reklama
U mnie jeste tak ze maluch daje tylko mi bo inni jeszcze nic wyczuc nie moga;) ale juz niedlugo tatus bedzie mogl poczuc jak maluszek sie wiercie;)

i sie zaczol strasznie wiercic wczasie matury ustnej z polskiego:-D wiec zaczelam sie kiwac;-) zeby sie uspokoił:-) i pomoglo...

Do góry