reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ruchy maluszka

A ja ostatnio oprocz pojedynczych kopniakow odczuwam ciagłe gramolenie sie Alicji. Nie wiem co ona wyprawia, bo w sumie polozenie zawsze na wizycie to samo, a caly brzuch chodzi i sie wybrzusza... a jak sie przekreci to sobie narobi! Pol roku glowa w dol, a teraz mialoby byc odwrotnie? Oj nie!

ja ostatnio tez sie nad tym zastanawiam bo moja tak samo odstawia jakies tance w brzuchu i tylko zeby czegos nie wykombinowala

reklama
mi to się śmiać chce z tych przemieszczających się częsci malutkiego ciałka pod moją skórą:) zawsze jak wyczuwam że wypycha tą pupkę czy co on tam wypycha to go zaczepiam:) a on się chowa wtedy, i kurcze o dziwo odkłądam wtedy laptop, nie interesuje mnie film w telewizji, czy nawet żal mi usypiać momentami:) też to uwielbiam, i powiem szczerze, że będzie mi tego brakowało po porodzie...

Mój synek już nie kopie, najwyraźniej ma mało miejsca i tylko się przemieszcza. Za każdym razem czuje jakby mi miał wyjśc bokiem albo pępkiem - co gorsze jego ruchy bolą ;/

A ja wam powiem ze te ruchy sa mniej przyjemne niz na poczatku, oj czasem daja w kosc.A najgorsze jest kiedy dostanie czkawke, ktora trwa nawet pol godziny:oo2:

Mój synek już nie kopie, najwyraźniej ma mało miejsca i tylko się przemieszcza. Za każdym razem czuje jakby mi miał wyjśc bokiem albo pępkiem - co gorsze jego ruchy bolą ;/
Oj to tak jak u mnie. W mire przyjemne sa jak leże ale jak stoje czy siedze to on mi sie tak wypycha, że aż boli...Ale jeszcze czasem kopniaka czy szturchnięcia sprzedaje. I najczęściej z lewej strony, od początku ciaży siedzi z lewej strony, z prawej raczej sie wypycha.No i jak rąbnie mnie w kośc miednicy z lewej strony....Ale lubie te jego wypychania, rano jak sie budze to takie fajne, jak się zaczyna kręcić i kokosić...No i tego potem brakuje....A w ogóle to ja go czuje coraz niżej...
Anegdotka
Moja mama juz po porodzie, w domu, oglada film. Ja byłam podobno anielskim dzieckiem. Zaczełam połakiwac i moja babcia do mamy "Atka, Bonik płacze". a na tp moja mama głaszcze się po brzuchu "Cicho córus, cicho" ;)

Bodzinka super anegdota :) Ciekawe czy tez damy się tak złapać? ;)

Stwierdzam, że mój synek będzie albo księdzem albo organistą, a już ministrantem na pewno. Już pisałam, że w kościele podczas mszy bryka na całego. Myślałam, że to kwestia tej pory dnia, bo z reguły chodzę zawsze o tej samej porze. Ale jednak nie. Wczoraj wieczorem na mszy też dał mi popalić. Może to te organy tak na niego działają? Jakiś muzykalny będzie? ;)

reklama
No ciekawe jakby mój się zachowywał?? Choć też się bardziej ruszał w kosciele jak chodzilismy. Przestałam jak zasłabłam, a byłam akurat sama i jakby nie jakas kobieta to bym do domu nie wróciła.Podwiozła mnie autem.

Do góry