reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

U nas z papierem podobnie jest
Co idziemy do sklepu to zawsze bierzemy cały 8-pak
Więc nawet jak jeszcze jest w domu to i tak kupujemy na zapas...

reklama
ha ha ha...........ale jazda z tym papierem..........u mnie to samo-rolka dziennie:-Da juz jak mialam katar to były dwie.
Mój też się śmieje ze będzie mi wydzielał po 3 listki.
Ja to tak często nie latam po papier bo jak kupujemy to taką dużżżżża pake chyba 8 paczek po 8 rolek tam jest ,więc na troszkę starcza

Ja ostatnio czułam którąś część ciała z boku koło żeber i nerek tak prawie z tylu,i jednocześnie wkręcaną mialam śrubkę w okolicy jaknika:)więc pewnie jedno to było ręka a drugie noga.
małe jest głową w dół ,więc okolice jajnika pewnie smyrala ręka.
Mi caly brzuch faluje na boki,czasem robi się to nawet bolesne....ale wiem ze po porodzie będzie mi tego brakować...będzie mi tak pusto w środku

ja czuję smyranie w okolicach pachwin - tam ma rączki, jak ma czkawkę to najbardziej odczuwa ją mój pęcherz - tam ma główkę, a syrki wypycha raz po lewej raz po prawej stronie pępka i pod żebrami - to są syrki. Moje dziecko ułożone jest główką w dół, a nóżki ma rozkraczone - dlatego możliwe że u ciebie jest tak samo i wcale nie oznacza, że ułożone jest w poprzek.
moj tez jest głowka w dol i takie same ruchy czuje!! jak byl posladkowo to czulam wiecznie czkawke kolo pepka i boksy w pecherz i szyjke, teraz czuje ruchy w jajnikach, z boku, kolo pepka..

jesli chodzi o papier- jezu jak sie ciesze ze napisalyscie ze zuzywacie tyle co ja, az pokazalam mezowi posty bo on codziennie drze na mnie chlamawe;) ze on nie zarabia tylko na papier! i ze bedzie mi wydzielal bo to nienormalne!!!! kupujemy papier w rossmannie bo to w miere grube rolki i na mc ida nam 3 opakowania- wychodzi rolka dziennie i ja rolke dziennie zmieniam!!masakra!

Mi się często tak fajnie wypina, mój dzisiaj pierwszy raz zobaczył jaki mogę mieć "kwadratowy " i twardy brzuch jak mały się wypnie :-)

czasem zaboli...ale i tak jest to przyjemne

reklama
..w tej ciazy dzidzia jest bardzo aktywna - teraz mimo poznej juz godziny nie moge lezec w lozku, bo za bardzo mnie boli.. wczoraj tez siedzialam prawie do rana, jak tylko poloze sie na wznak to zaczyna sie totalne szalenstwo :) nie moge lezec na bokach bo takimi krutkimi seriami kopniaczkow upomina sie o wiecej miejsca..
czasem chodze bez celu po mieszkaniu by uspic dzidziusia w brzuszku, by troszke odpoczac :) Majka jest czasami przerazona jak brzusio mi skacze - lubi sie przytulac do brzuszka, przemawia do dzidziusia i powtarza, ze bardzo go kocha ale jak tylko cos drgnie to Maja robi duze oczy :) Widziala dzidziusia na USG, ale w jej wieku to totalna abstrakcja :)

Do góry