reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy naszych maluchów

Tusen, to zgodnie z tą zasadą powinnam przenieść do majówek, bo 5 miesięcy od pierwszego kopniaczka minie u mnie 26 maja, dokładnie w Dzień Matki. A lekarz przewidywał Dzień Dziecka ;-)

reklama
No to mi by wypadł 29 maja :-) Od jakiś 2 h Młoda/Młody coraz mocniej szaleje - chyba Jej/Mu się nie podobała atmosfera wymiany zdań między Rodzicami - w sumie słusznie :tak:

wracajac do tematu liczenia miesiecy traschka przeczytalam w madrej:) ksiazce, ze liczy sie tak- dodaje sie 7 dni do pierwszego dnia ostatniej miesiaczki a wiec w moim przypadku 12+7 i to jest poczatek 1 miesiaca, a wiec u mnie 5 miesiac zaczyna sie 19 stycznia. Huraa, a ja myslalam, ze dopiero 4 zaczynam:) Nie chce Ci tutaj absolutnie narzucac metody liczenia miesiecy, to tylko tak w ramach ciekawostki:)). A moje dziecko ani drgnie. Od kilku dni pobolewa mnie brzuch na dole. Czy was tez jeszcze pobolewa? Myslicie, ze to normalne?

Tusen, to zgodnie z tą zasadą powinnam przenieść do majówek, bo 5 miesięcy od pierwszego kopniaczka minie u mnie 26 maja, dokładnie w Dzień Matki. A lekarz przewidywał Dzień Dziecka ;-)

:-D

Nie ukrywam że ja rozważalam wkupienie się w łaski majówek;-)Ale tu zdecydowanie mi fajniej.

Ale bądźmy realistami,przecież i tak częśc z nas zostanie majówkami:-)Ja, nie ukrywam że bym chciała:tak:

Tusen, ja jestem jakoś pewna, że u mnie będzie maj.
Nadzieja, mnie też pobolewa i z Małym wszystko ok:) Rośnie tam wszystko to i boli:)
Traschka, to, że słabiej odczuwasz ruchy- nie znaczy wcale, że dzidzia mniej ruchliwa. Może też masz łóżysko z przodu? To znacznie utrudnia odczuwanie ruchów, szczególnie tych pierwszych.

Nadzieja mnie też troszkę pobolewa. Doszłyśmy do wniosku, że to normalne:)

Aestima rzeczywiście mam łożysko z przodu. WIem, że ruchy są wtedy odczuwalne później i są słabsze ale już tak bym chciała coś konkretnego poczuć czytając wasze niesamowite opowieści:)

Tusen ja również mam nadzieję, że moje dziecię zawita do mnie w maju, mam całkiem spore szanse:)

reklama
Traschka, ja czuję mniej więcej tak jak Ty chyba- słabo i rzadko. Dzisiaj np jeszcze nic nie było a wczoraj zaledwie 3 razy. Czasami jest puknięcie, ale po chwili nie jestem pewna czy sobie go nie wyobraziłam czasami;) Ale doczekamy się i my tego fikania:))

Do góry