reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ryzyko ciąży

Czy ktoś wie czy takie tematy są na edukacji zdrowotnej?
Jestem stara, więc mogę to powiedzieć ,,za moich czasów" to chociaż gazetki bravo odpowiadały na te pytanie.
Mogę odpowiedziec na to i w szkołach nie ma edukacji seksualnej, a jak już to wdż a tam tematy „jak nawiazywac nowe przyjaznie”. Dlatego probuje edukowac sie wlasnie z internetu, ale w internecie tez jest duzo podzielonych zdań. Dlatego zapytalam sie tutaj bo najlepiej zapytac doswiadczonych kobiet, a ja nie mam mozliwosci zapytac np. mamy. Napewno znacie sie lepiej niz jakies stronki na internecie. Wiedza praktyczna a takze od sprawdzonych lekarzy. Bardzo doceniam takie fora ale tez duzo jest tu wysmiewaniq sie z takich osob jak ja ktore maja problem albo chca sie cos dowiedziec.

reklama
Mogę odpowiedziec na to i w szkołach nie ma edukacji seksualnej, a jak już to wdż a tam tematy „jak nawiazywac nowe przyjaznie”. Dlatego probuje edukowac sie wlasnie z internetu, ale w internecie tez jest duzo podzielonych zdań. Dlatego zapytalam sie tutaj bo najlepiej zapytac doswiadczonych kobiet, a ja nie mam mozliwosci zapytac np. mamy. Napewno znacie sie lepiej niz jakies stronki na internecie. Wiedza praktyczna a takze od sprawdzonych lekarzy. Bardzo doceniam takie fora ale tez duzo jest tu wysmiewaniq sie z takich osob jak ja ktore maja problem albo chca sie cos dowiedziec.
musi być stosunek z wytryskiem w środku w dni płodne ( chodź nie zawsze z tego jest ciąża ) rzadko kiedy zachodzi się w ciążę z seksu przerywanego ( ale to możliwe ) więc poczytaj o zabezpieczeniu. Gumki, rozmowa z ginekolog.

No widzisz, a jakoś nikt na forum nie pyta jak nawiązywać nowe przyjaźnie, a o ocieranie jest co drugi dzień temat, więc uważam, że szczerze powinno to być poruszane na lekcjach. Szkoła jak zwykle 20 lat w tyle za potrzebami młodzieży.

Od macania i pocierania nie ma ciąży. W internecie jest dużo filmików animowanych. Za moich czasów była bajka ,, Było sobie życie” bravo i tyle

musi być stosunek z wytryskiem w środku w dni płodne ( chodź nie zawsze z tego jest ciąża ) rzadko kiedy zachodzi się w ciążę z seksu przerywanego ( ale to możliwe ) więc poczytaj o zabezpieczeniu. Gumki, rozmowa z ginekolog.
Napewno następnym razem się zabezpieczę. Wiem jak dochodzi do zapłodnienia ale przyszla mi taka mysl,wpisalam w internet i pojawił się stres.

Nie ma takich plemników które by z pocierania przerwały bo one na zewnątrz nie przetrwają. Muszą mieć odpowiednie środowisko ( środek pochwy i śluz )

No widzisz, a jakoś nikt na forum nie pyta jak nawiązywać nowe przyjaźnie, a o ocieranie jest co drugi dzień temat, więc uważam, że szczerze powinno to być poruszane na lekcjach. Szkoła jak zwykle 20 lat w tyle za potrzebami młodzieży.
Dalej uczeszczajac do szkoły boli mnie wlasnie to ze nie porusza sie tam takich tamatów i przez to takie młode dziewczyny jak ja robia z siebie „idiotki” przed doroslymi kobietami. Tak jak mowiłam wolalam juz zapytac tutaj i uzyskac odpowiedz od prawdziwych, doswiadczonych osob niz z jakis stron internetowych itp. Zdania tam caly czas na wszystko sa podzielone.

Nie ma takich plemników które by z pocierania przerwały bo one na zewnątrz nie przetrwają. Muszą mieć odpowiednie środowisko ( środek pochwy i śluz )
Własnie tak mi sie zdawało, że nawet jesli bylby preejakulat i został na wargach sromowych to tarcie nie da im za dlugo przezyc. Ale tez wlasniw czytalam ze jesli kobieta jest w okolicach owulacji no to oczywiscie ma sluz plodny, i jesli jakis plemnik dostanie sie nawet nie do srodka a niedaleko pochwy (bylo napisane ze na wargach sromowych tez) to sluz sprawi ze przetransportuje je do wnetrza pochwy.

Przecież jest edukacja zdrowotna. I biologia. Ile masz lat?

Na forum takich tematów jest masa, wystarczy poszukać.

reklama
Przecież jest edukacja zdrowotna. I biologia. Ile masz lat?

Na forum takich tematów jest masa, wystarczy poszukać.
Mam lat 18. Oczywiście, że jest biologia, ale biologia to wytrysk w pochwie, a ja chcialam dopytać się właśnie o taką sytuacje jak wystapiła u mnie. Edukacja zdrowotna/seksualna uwierz mi, że nie ma tam takich tematów. Na forach rownież wiem że jest bardzo dużo takich tematów i wiele przeczytałam, lecz skoro napisalam to miałam jednak jakieś wątpliwości dotyczące tej sytuacji.

Do góry