kasiaa91
Fanka BB :)
U mnie będzie Staś teżJan i Barbara - i o ile na syna, mówimy jakimś tam skrótem od imienia, to ja na córkę mówię Barbix
Jeżeli uda mi się zajść w kolejną ciąże to Michalina/Staś
A Antonii super fajne
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
U mnie będzie Staś teżJan i Barbara - i o ile na syna, mówimy jakimś tam skrótem od imienia, to ja na córkę mówię Barbix
Jeżeli uda mi się zajść w kolejną ciąże to Michalina/Staś
Moja ciocia ma tak na imię ale od zawsze nazywana jest LusiąA może Salomea Salcia
Ciekawe czy ktoś miał styczność z osobą o takim imieniu
Czy Światosława się zdrabnia ŚwiatekZnam kilka osób z oryginalnym lub rzadko spotykanym imieniem i są to: Sybilla, Amadeusz, Światosław, Kryspin, Jana, Marietta, Marcjanna.
No ciekaweGoogle podpowiada:
Amadeusz - zdrobnienia. Najpopularniejszymi zdrobnieniami są: Adameusz, Adzik, Amadej, Amadek, Amadeo, Amadeoś, Amadi, Amadik, Amaduś, Amadzik, Amcio, Amciuch, Amczi, Amfen, Ami, Amm, Ammad, Amo, Amusia, Amuś.
No ciekaweChyba bym mówiła Adaś
![]()
A fajnieMoja koleżanka mówiła: Amek
Można i fajnie brzmi, ale my do Światosława mówimy SławekCzy Światosława się zdrabnia Światek? A jak Amadeusza? Przy wyborze imienia też się zastanawiałam nad tymi zdrobnieniami,też to nie zawsze takie proste