reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

rzeczy dla naszych dzieci

No ja też się cały czas nad tym kombinezonem zastanawiam i mam cały czas w pamięci jak kiedyś zajmowała się Agatką była mniej więcej w wieku naszych pociech teraz i rodzice sprawili jej piękny kombinezon jednoczęściowy. Fakt fajnie się zakładało ekspresem ale jak już chciałam wejść z nią do sklepu to robił się problem a tak zdejmę jej kurteczkę a w tych spodniach niech sobie biega. No już sama nie wiem. Chyba kupię i taki i taki. Najwyżej M powie że zwariowałam.

reklama
My mamy jednoczęściowy po Oli i będzie w sam raz na sanki i na dwór a jak będziemy gdzieś jechać np. do sklepu to mu będę ubierala kurteczkę i spodnie takie zwykle np, dżinsy a pod spód rajstopki:tak:

My mamy jednoczęściowy po Oli i będzie w sam raz na sanki i na dwór a jak będziemy gdzieś jechać np. do sklepu to mu będę ubierala kurteczkę i spodnie takie zwykle np, dżinsy a pod spód rajstopki:tak:
Ja też tak myślę:tak: Przecież wpakować malucha w takim kombinezonie(bez różnicy jedno,czy dwuczęściowym) do fotelika w samochodzie to dupa ugotowana:-D
A włąśnie, trzeba sanki kupić

No tak tylko że my zakupy zazwyczaj robimy w trakcie spacerku, a mała już nie chętnie siedzi w wózku żebym mogła np ubrać ją lżej i w kurteczkę i zapiąć w śpiworek (mam taki do wózka). A jak już przyjdzie zima i wkoło będzie biało to znając mojego niespokojnego duch nie wytrzyma w wózku dłużej jak 5 minut. Zresztą tak miałam z tą małą którą się opiekowałam i dlatego teraz mam problem. Nie wiem pomyślę jeszcze.

Przyszedł dwa dni temu ten kubeczek, mały zajarzył o co w nim biega. Ale ja mam inny problem. Do mam które kupil takie cudo. Czy też u Was nie można zakręcic wieczka , aby był prosto, tzn równo między uchwytami? U nas nie a rady , nie jest w centralnym miejscu tylko przekrzywiony i małemu źle się go trzyma i pije:baffled::baffled::baffled:.
Niestety naszych kubeczkow tez sie nie da prosto zakrecic, ale Pati jakos sie do tego przyzwyczail.

z mojego doświadczenia polecam jednoczęściowy. Mai kupiłam dwu i sie nie sprawdził a jedno , wkładasz , zasuwasz i już:tak:

wlasnie ja mam kurteczke na zime, a mieskzam na wsi, wiec sklepy mnie nie dotycza. do samochodu i tak bym kombinezonu nie zakladala.
a z tym ubieraniem wiadomo jakie teraz sa problemy, wiec lepiej to co sie szybko i bezbolesnie zaklada:-D

Ja też muszę kupić Tymkowi kombinezon, bo Kuba miał fajne dwu i jednoczęściowe, ale niestety, jeden za mały już, a drugi jeszcze za duży:szok: I to sporo.

I chyba zrobię tak jak proponujecie, kupię jedną samą kurteczkę (widziałam prześliczne w 5-10-15) i drugi jednoczęściowy kombinezon. Jednak myślę, że dla takich maluszków jednoczęściowe są najfajniejsze, przede wszystkim dlatego, że wkłada się je szybciutko, nic się nie roluje i nie podwija, nie ma szelek, które trzeba regulować, a zamki w spodniach od kombinezonów lubią się przycinać;-) Poza tym mam cieplutki śpiworek do wózka, więc w cieplejsze dni zimowe nawet na spacer nie musiałabym wciskać małego w kombinezon, a jedynie w kurteczkę, na dół cieplejsze rajtki i spodnie, buciki, w kombinezon i w długą:tak:

Ja też muszę kupić Tymkowi kombinezon, bo Kuba miał fajne dwu i jednoczęściowe, ale niestety, jeden za mały już, a drugi jeszcze za duży:szok: I to sporo.

dlatego ja, gdy zdecyduje sie na drugie dziecko, to chcialabym poczac je w zbkizonym czasie do pierwszego. jesli bedzie ta sama plec, to ciuszki powinny idealnie pasowac:tak: czasy sa ciezkie, wiec trzeba kombinowac:sorry2:

reklama
Do góry