reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

Klavell jak piszą olej to daj olej bo nie wyjdzie a tak swoja drogą to moja siostra ma przepis na babę majonezową tak się nazywa i daje się majonez a w smaku to taka normalna baba bardzo dobra

reklama
ja zamiast winka wypilabym debowe, dlugo warzone :tak: ale w bomu brak a meza niet :-( i nie ma kto skoczyc na pobliska stacje benzynowa...

reklama
Piekłam ją już kilka razy, jest bardzo prosta i zawsze się udaje.

BABKA PIASKOWA Z MAKIEM.

1 szkl. mąki pszennej
1 niepełna szkl. mąki ziemniaczanej
1 czubata szkl. cukru
25dag margaryny
4 jajka
1 szkl. maku
1/3szkl. mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 aromat ( jak ktoś lubi)
Blachę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą.

Mąkę pszenną przesiac i wymieszac z proszkiem do pieczenia. Margarynę utrzec, dodając stopniowo jajka, cukier i oba rodzaje mąki. Następnie wlac mleko i wsypac przesiany suchy mak. Jeszcze raz dokładnie utrzec,. Ciasto wlac do foremki z kominkiem ( dziurą). Piec około 50 min w nagrzanym piekarniku do 180'C.
Polukrowac.

Prawda, że prosta baba??????

Do góry