reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

Ja tez robie jak Hruda czyli mocze fasole na nocAle u nas obowiazkowo kielbasa i czosnek.
 
reklama
Ja fasolki po bretonsku nie robie za to robie cos a la meksykanska
mieso mielone podsmazam z cebulka do tego wlewam fasolke czerwona z puszki z zalewa dodaje kukurydze z puszki i zalewam wszystko fixem do fasolki meksykanskiej chwilke pogotuje az zgestnieje pycha...
 
a ja fasolke robie na ostro (dodaje suszona papryczke) no i obowiazkowo dusze do niej mieso (jak na gulasz). czasem dodaje kielbase, czasem boczek (i to i to naspierw smaze, zeby sie tluszcz troche wytopil).
 
jz mi slinka leci :-)

klavell a mam pytanie, z czym podajesz taki meksykanski gulasz?z ryzem czy ziemniaczkami?
przepis klavell jest bardzo podobny do zupy meksykanskiej tygryska :tak:, ktora ja podaje z chlebem.
ale mnie naszla ochota na tiramisu'. trza sie tym bedzie zainteresowac :tak:
 
iza wiem, robilam juz tamta zupke i sie zajadalam, byla przepyszna Dlatego wiem, ze ten gulasz ala meksykanski tez nam zasmakuje :-) Ale zrobie go z kurczakiem.

tiramisu mmmmmmm
 
reklama
Mam przepis na pyszną zupkę gyros-ową

1/2 kg schabu
przyprawa do gyrosa
1/2 litra śmietanki 30 %
zupa cebulowa z paczki ( taka na 0,5 l wody)
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 puszka kukurydzy
sos cygański 400 ml i sos chilly

Mięsko kroimy w paseczki, posypujemy przyprawą do gyrosa i smażymy
Usmażone mięsko przekładamy do pojemnika i zalewamy śmietaną odstawiamy na noc do lodówki
Na drugi dzień
Przygotowujemy zupę cebulową wg opisu na opakowaniu czyli 0,5 litra wody i zagotować kroimy paprykę w paseczki wrzucamy do zupy do tego kukurydza odsączona, chwilkę mieszamy żeby odrobinę zmiękła papryka wrzucamy mięsko ze śmietanką do tego sos cygański ja dałam mniej niż zalecają około 350 ml i do smaku sos chilli jak kto lubi bardziej lub mniej pikantnie i gotowe.
SMACZNEGO:-) polecam jest pyszna jedyny minus to cena:baffled::-)
 
Do góry