reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

doti- dobry pomysl :tak:
poki co to zrobilam zapiekanki z oliwkami, pomidorami i mozzarella. szybko, latwo i smacznie. do tego winko, dobry film i kolejna rocznica odbebniona ;-)

reklama
Zbliżają się walentynki, może macie jakieś kulinarne propozycje? My zapewne spędzimy je we troje w domu i mam chęć na kolacje przy świecach.

w międzyczasie podeślę wam link do bloga mojej siostry, ona mieszka w Turcji i co tydzień w weekend wstawia jakiś przepis, najbardziej mi sie podobały ciasteczka serowe i zapiekanka makaronowa.:
Bułeczki o smaku serowo-cebulowym
Bengusia - Onet.pl Blog

Zapiekany makaron w sosie beszamelowym
Bengusia - Onet.pl Blog

A to link do jej bloga (strony głównej)
Bengusia - Onet.pl Blog

Placuszki (takie amerykańskie naleśniki;-))

3 jajka
4 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku
50ml mleka
1/2 szkl. mąki

Ubijamy w kolejności jak na biszkopta i smażymy na oleju.
Podajemy z dżemem, miodem lub bitą śmietaną.

Dla mnie pycha,a mateusz wolał placuszki z piersi:sorry2:

kobietki, z czym podajecie kluski slaskie? my zsosem miesnym lub tluszczem. macie jakies inne propozycje?

U mnie kopytka lub śląskie to zamiennik ziemniaków. Więc sosy lub tłuszcz. Słyszałam,że kopytka je się na słodko, tak jak pierogi leniwe z cukrem, tłuszczem i cynamonem,a raz próbowałam z taką bułką jak do kalafiora. Nie najgorsze to było

kobietki, z czym podajecie kluski slaskie? my zsosem miesnym lub tluszczem. macie jakies inne propozycje?

kluski z tłuszczem, smażoną cebulką, albo sosikiem mięsnym

U mnie kopytka lub śląskie to zamiennik ziemniaków. Więc sosy lub tłuszcz. Słyszałam,że kopytka je się na słodko, tak jak pierogi leniwe z cukrem, tłuszczem i cynamonem,a raz próbowałam z taką bułką jak do kalafiora. Nie najgorsze to było
kopytka z domu wyniosłam na słodko ze śmietaną i cukrem, dzieciom najbardziej smakują:tak::tak::tak: z tłuszczem i sosem również:tak:, bo tak u J w domku podawano i do tego kapusta kiszona, pycha

reklama
Do góry