reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Same pyszności...-------PRZEPISY

reklama
Tak jest delikatny, ale świetnie służy jako zamiennik bitej śmietany;-) My go bardzo lubimy, często robię tiramisu z jego udziałem:tak:

A macie jeszcze jakieś sprawdzone przepisy na pyszne i nie za słodkie kremy?

Ja robię tort właśnie z tym tiramisu, ale to tylko środkowa warstwa, a dwie zewnętrzne to masa z ciasta milky way( koniecznie z batoników razem z czekoladą, bo niektórzy czekoladę obierają). Bardzo dobre i fajnie się razem komponuje...

oj słodko będzie chyba :) ja zrobię własnie ten przepis z serkiem mascarpone mam nadzieję że utrzyma masę i dekoracje na torcie.no i koniecznie przełożę dżemem kwaśnym aby nas nie zemdliło.

ja zrobię własnie ten przepis z serkiem mascarpone mam nadzieję że utrzyma masę i dekoracje na torcie.
Karola ta masa z serkiem mascarpone jest bardzo sztywna, więc nie masz się co martwić:tak: Konsystencją przypomina kremy maślane, bo mascarpone jest dość gęste i zbite;-) Mi np. super się dekoruje tym kremem, dużo lepiej niż samą bitą śmietaną:rofl2:

zdjęcie tortu jutro lub w środę a masę Wolf-y z serkiem polecam tylko trzeba brać serek DOBREJ jakości by był gęsty i sztywny po otwarciu i wymieszaniu.ja kupiłam na próbę jedno pudełko w Lidlu- i był cienki a drugi i na bazie niego robiłam masę greckiej firmy poszukam później nazwy w internecie.
tort smaczny serio.

Karola cieszę się, że masa Ci smakowała:-) To prawda, że serek trzeba mieć dobrej jakości, ale to tak jak ze śmietaną:tak: No a gdzie fotka tortu?:rofl2:

reklama
Dziewczyny pamiętam, że któreś z Was piekły rafaello;-) Możecie wrzucić jakieś sprawdzone przepisy? Bo ja tak sobie myślę, że skoro Victor tak lubi te kulki rafaello, to może mu zrobię tort kokosowy:rofl2: Powinien mu smakować:tak: Zresztą mnie pewnie też, bo ja już na samą myśl nie mogę się doczekać:-p No i jeszcze muszę wymyślić coś dobrego dla Olivera:sorry: Na szczęście mam jeszcze tydzień;-)

Do góry