reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Same pyszności...-------PRZEPISY

Rozalka, dopiero teraz zauważyłam pytanie :zawstydzona/y: przepis jest na dużą blachę :tak:

Mam do Was pytanie, czy jak mam w przepisie w składzie łyżeczkę sody to mogę ją zastąpić łyżeczką proszku do pieczenia czy nie za bardzo :confused:
Dzięki,w sumie jeszcze nie robiłam,ale narobiłaś mi apetytu teraz i jutro robię.:tak:

reklama
Mini omlet z szyneczką

Jajko
łyzeczka maki pszennej
łyzka rozrobionego mleka modyf. (bebiko)
sól
plasterek szyneczki pokrojonej w kosteczkę

Białko oddzielić od zółtka
zółtko wymieszać z mlekiem oraz mąką
białko ubić dodac szyneczkę oraz reszte, całosc wymieszać
Smazyc na lyzce masełka. GOTOWE;-)

Zosia uwielbia :tak: cały zjada na raz ;-)

Dziewczyny - szukam przepisu na sernik, taki sam ser, bez ciasta, po upieczeniu i ostudzeniu jest tak puszysty, jakby był z budyniem wymieszany (nie robi się zbity jak inne serniki). Kiedyś taki jadłam i bardzo mi smakował, niestety przepisu nie zdobyłam. Może pieczecie taki?

Dzięki Gosia :tak:
Myślisz, że można zrobić samą masę serową z tego sernika :confused:
A serek homogenizowany może być taki z wiaderka np z Biedronki :confused: On jest całkowicie przetarty, ale dość gęsty, nie tak rzadki jak serki homogenizowane z małych opakowań.

Hm, ten z Biedronki to jest chyba zwykły zmiksowany twaróg, jest na nim chyba napisane, że sernikowy. Ale jest taki gładki, tylko gęstszy niż homogenizowane serki.
A jakie serki Gosia Ty kupujesz?

Gosiu ja poprostu do garnuszka wsypałam te pianki,dodałam łyżkę wody(bo miałam mniej pianek) i podgrzewałąm,aż sie rozpuściło.Dodałam połowę cukru pudru,wymieszałam,a potem dosypywałam i ugniatałam.
Jak tu...
Tort urodzinowy

reklama
Ja robiłam identycznie jak Rozalka :tak: I też na początku byłam przerażona, bo wcale to nie wyglądało, że da się z tego zrobić taką masę, że będzie ją można wałkować, na początku kleiło się i ciągnęło na maksa.

Do góry