reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Anek narazie moja niania przychodzi w ramach pracy w firmie mojego męża wiEc dodatkowo jej nie płacimy ale jest super bo gotuje i sprzątnie więc myśle że troche to będzie kosztowało ale nie wiem jakie są u ns stawki? musze popytać.:-)w

Ostatnia edycja:
reklama
Julianna bardzo mi przykro z powodu bolu ja bol kregosłupa mam odkad pamietam czuje ze skonczy sie to wszystko operacja jak u mojego taty..moj kregosłup na kazdym odcinku to jedna wielka tragedia...Zycze zdrowka zeby bol był lzejszy..

Ja też zostaję z małym w domu, do pracy mam gdzie wrócić w Warszawie a i w NL bez problemu bym znalazła.Zgadza się że do siedzenia z dzieckiem w domu też potrzebne są pieniądze...
Myslę że do 2 lat to dla dziecka też bezcenne jak jest z mamą...w wieku ok.2 lat planuję Tymcia do jakiegoś przedszkola na kilka godz. dziennie oddać...ze względów społecznych...zresztą w NL szkoła rozpoczyna się jak dziecko skończy 4 lata.
Nianie tutaj są strasznie drogie, przedszkola zresztą też!!! W Warszawie stawki niani to przeciętnie za 8h pn.-pt. to 2000 zł - oczywiście wchodzi w to tylko opieka nad dzieckiem-nic więcej.

Ja do pracy planuję wybrac sie jak tylko bede musiała. W urzędzie dla bezrobotnych jestem, bo wczesniej cały czas w NL. Ochrona macierzynska konczy mi sie w polowie kwietnia. Tylko moj pracuje. Otworzył własny warsztat, ale to dopiero początki wiec wiadomo. Wydatków jest. Nie dostalismy żadnej dotacji na otwarcie. Do tego dojdą nam teraz koszty mieszkaniowe. A sam wynajem to ponad 800 zł a gdzie reszta. Rachunki, życie..

Co do kręgosłupa. To też mam z tym problem. Na szczęscie coraz mniejszy. Jak z brzucholem chodziłam i zaraz po porodzie była tragedia.

JWidzę, że w Warszawie jak się jest młodą dziewczyną a lubi się dzieci to niańki zarabiają więcej niż niektóre nauczycielki w prywatnych przedszkolach u nas w mieście.

anek niestety takie sa stawki zwlaszcza jesli chcesz miec nianie z referencjami ktora u kogos juz pracowala kto moze poświadczyc ze pracuje ona dobrze.

Jakies 7 lat do tylu sama chcialam byc niania. Wtedy stawki byly 4-5zl za godzine. Tak tez zaczynala moja przyjaciolka ktora w miedzyczasie studiowala pedagogike.
Teraz ona nadal jest opiekunka i zarabia wlasnie 1000-1200zl miesiecznie (za 4 dni pracy). Za dwojke dzieci brała jeszcze wiecej. I z tego co mowi taka praca bardziej jej sie oplaca niz szukac pracy w żłobkach czy przedszkolach ;-)

Ja bym chciała aby u mnie niania prasowała (to na bank bo nienawidzę tego) no i mogła by coś ugotować bo jest super kucharką :tak:sprzątaniem mogę się zająć sama, bo mam hopla i po innych muszę poprawiać ;-) muszę się przybrać do rozmowy z moim ile jej zaproponować, nie wiem jakie są u nas stawki, ale na pewno nie takie jak w Warszawie, bo za 2tys to bym chyba też w domu została :szok:

W Warszawie niania źle nie zarabia;)) (oczywiście te 2000 to bez ZUSu)
Nimfi nie dziwię się Twojej koleżance że woli się zajmować jednym dzieciaczkiem niż połową żłobka;)))a pensja ta sama pewnie albo porównywalna.

Tutaj jest fajnie bo kobiety mogą sobie pracować kilka dni w tyg(np.3 dni) i super rzecz że mężczyzna może też sobie pracować np. 4 dni w tyg a nie 5;))) Nikt się temu nie dziwi i pracodawcy nie robią problemów...w ten sposób para może zatrudnić opiekunkę na 2dni...
Wyobrażam sobie jak w PL ktoś by poszedł starać się o pracę i zaznaczył że chce pracować 4 dni w tygodniu bo jeden chce się opiekować dzieckiem:szok:

u nas niania dostaję za samo zajmowanie się dzieckiem,bez sprzątania od 400-600zł tragicznie mało,sama 1,5 temu pilnowałam dziecko,ale z przyjemności, bo kocham dzieciaczki

reklama
Ceny zaleza od miasta czy lokalizacji ;-)
Niedawno w DD TVN byl program o nianiach VIP czyli takich bardziej guwernantkah. Te to dopiero ladnie sobie zarabiaja, ale ucza dziecko wszystkiego co powinno wiedziec. Zreszta sa wynajmowane z agencji opiekunek, a nie szukane na necie ;)

anna moja kolezanka akurat pracuje jako niania "na czarno" wiec wszystko co zarobi zostaje jej w kieszeni ;-) Minus taki że uciekaja jej lata pracy ktore pozniej moglyby sie liczyc do emerytury.

Do góry