reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

• Starter tematu Starter tematu Iff
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Mogą,staż jest unijny. Już się dopytywalam. Muszę poczytać co z tymi alimentami przed porodem. Tylko że problem w tym,ze nie zbierałam żadnych faktur itp do tej pory. Rzeczy zbieram od znajomych,po prostu mnie nie stać na nowe. A termin mam na 23 lutego.

Zbieraj najlepiej faktury imienne i domagaj sie zwrotu kosztow za prowadenie ciazy i wyprawki. Jeśli ojciec dziecka nie uznaje go (nie zarejestruje go) to mimo wszystko możesz wnieść o zabezpieczenie alimentów tylko musisz uprawdopodobnić, że może być ojcem. Sprawy połączone z ustalaniem ojcostwa długo trwają więc warto mieć zabezpieczenie.

Matylda jeśli nie stać Cię na adwokata to zawsze w ciąży możesz pójść po bezpłatną poradę prawną w gminie czy starostwie, przysługuje ona kobietom w ciąży przynajmniej u mnie.

Dowiedziałam się, że eks kiedy miałam termin porodu spacerował już z nową dziewczyną... dowiedziałam się też wielu okrutnych rzeczy o nim... ja wiedziałam, że jest złym człowiekiem po tym jak mnie potraktował, ale nie wiedziałam, że az tak...

Policja znalazła mojego byłego, w piątek był przesłuchiwany a dziś grzecznie oddał telefon który sobie przywłaszczył i ma spłacać długi co będzie kontrolowane przez policję. Zobaczymy czy będzie spłacał i w jaki sposób. Dopiero w czwartek się dowiem wszystkiego. Może być tak że owszem będzie płacić ale po 200 zł na miesiąc a to mu zejdzie z 10 lat żeby spłacić te 20 tyś pożyczki plus odsetki. Szkoda że nie widziałam miny tego padalca jak dostał wezwanie na komisariat, pewno myślał że ja mu podaruję 25 tyś które ode mnie wyciągnął

Dowiedziałam się, że eks kiedy miałam termin porodu spacerował już z nową dziewczyną... dowiedziałam się też wielu okrutnych rzeczy o nim... ja wiedziałam, że jest złym człowiekiem po tym jak mnie potraktował, ale nie wiedziałam, że az tak...
Kajmakowa rozumiem co czujesz. Kiedy ja rodzilam mój jeszcze mąż z kochanką robił zakupy dla ich przyszlego dziecka ...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry