reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

• Starter tematu Starter tematu Iff
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Z tego co mi wiadomo, do rodzinnego samontna Matka moze sie starac tylko o zasilek dla Samotnej Matki, czyli 170zl, jeszcze wiem o zasilku celowym z MOPS-u tutaj :
MOPS - Witamy na naszych stronach mozesz dowiedziec sie czegos wiecej ;) nie musisz miec ustalonych sadownie alimentow, wystarczy, ze masz status osoby bezrobotnej ;) wiec jesli nie uzyskasz kuroniowki, zawsze mozesz sie do tego odwolac ;)

... ale zeby uzyskac zasilek dla samotnej matki: dziecko musi miec w akcie urodzenia, ze ojciec nie znany albo musza byc zasadzone alimenty albo ojciec nie zyje :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: inaczej to nici z tego zasilku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mikusia - szczerze, to ci grosze zaproponowal!!!!!! czy pojdziesz na to, czy nie, to juz twoja sprawa; tylko wiesz, bez urazy, ale mimo, ze to w sumie ty jestes "poszkodowana", to on ci stawia warunki i do tego "dupowate" warunki

Ostatnia edycja:
reklama
warunki co prawda sa lipne i chyba jednak pojde do adwokata - powiem Wam kochane ze teraz zczaiłam jak gośc mnie podpuscił...tu pieknie gadka szmatka jak za DOBRYCH STARYCH CZASÓW a ja sie znowu dałam na to nabrac! o NIE!!!! idziemy do sądu!!!moze dsotane wiecej niz on zaproponuje!
dzieki Agazoja - że postawiłas mnie do pionu!!!!mialam dzisiaj lekka chwile zawachania!

bo znam polskie realia; i jesli nie pracujesz, to te 400 zl z palcem w d**** dostaniesz; i czy je wydasz na malego czy nie, to juz twoja sprawa; a mu g**** do tego; zreszta przy jego wyksztalceniu a twoim bezrobociu to smialo 75 % wydatkow na malego dostaniesz; tylko ze o wiele latwiej z adwokatem :)
oni potrafia czarowac - i my czesto sie na to nabieramy, eh...

Ostatnia edycja:
potrafią potrafia wykorzystuja sentymenty i resztki uczucia! skoro tak mowisz to bede walczyła. musze przydzwonic do adwokata i jakos to pojdzie. Dzieki agazoja:)
Boshe ale Wam smece- pojawiłam sie pare dni temu i tak nawijam i nawijam...;)

mikusia - spokojnie, nie smecisz; kazda z nas ma jakies problemy i po to jest to forum, zreszta, co x glow - to nie jedna:-)
a ja wlasnie chcialam wam napisac, ze faceci to sa jednak gnoje i to do n-tej potegi, mianowicie:
odezwal sie do mnie na gg taki niby znajomy, bo w sumie nie wiem jak ta znajomosc okreslic; facet brzydki, ale cos w sobie ma/mial (czy ma jeszcze to nie wiem, bo go nie widzialam ze dwa lata); kiedys cos tam sie miedzy nami dzialo, ale nie az takie cos tam, zeby romansy pisac; w kazdym badz razie pare razy sie spotkalismy tak we dwojke i w sumie na calowaniu sie skonczylo; moze i byloby cos z tego, ale ze facet nie kumaty, to jakos olal sprawe, tzn widzielismy sie, ale oprocz czesc nie bylo zadnej propozycji, ze moze jakas kawa albo spotkanie; teraz to ja losowi za to wdzieczna jestem:-):-):-) ale do rzeczy; i on do mnie pisze na gg, ze nie moze mnie zapomniec, ze taka wspaniala jestem,boska, wogole ach i och; ze on wie, ze tylko ze mna bylby szczesliwy, itd; i koniecznie chce sie ze mna spotakc; i jeszcze pisze do mnie, ze czy bedziemy para??:szok::szok::szok: no szok, bo gostka tyle czasu nie widzialam, no i... szok i wielki niesmak (ale dlaczego to dalej napisze); no bajer na calego, ale taki bezczelny bajer, bez zadnego polotu, delikatnosci, tylko glupie gadki jak do jakiejs malolaty; mniejsza z tym, bo moze i by bylo milo takich rzeczy sluchac, ale....no wlasnie ale.... ja nie wiem co sie dzieje z tym swiatem, bo... on ma dziewczyne, ktora za miesiac rodzi:szok::szok::szok: a do mnie z takimi tekstami i propozycjami:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: noz mi sie w kieszeni otworzyl, a nawet siekiera albo pila mechaniczna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo nie dosc, ze wiem jak to jest byc samej w ciazy i on wie, ze ojciec Maksa tak postapil, to przeciez jestem kobieta i nie moglabym sobie na takie cos pozwolic; jego zasra*** obowiazkiem jest wspierac dziewczyne i byc przy niej; i dbac o nia i o dziecko a mu sie tu kurna romansow i nowych zwiazkow zachciewa?? no wsciekla chodze z tego powodu od kilku dni:wściekła/y: i ja mu tlumacze to wszystko, itd; a on co?? ze zadba o dziecko a ona to sobie poradzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no jeszcze jak to uslyszalam, to golymi rekami moglabym takiego ukatrupic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i wiecie co?? ja tej dziewczynie, mimo ze jej nie znam, serdecznie wspolczuje takiego partnera i tatusia; ale w sumie jestem zadowolona tylko z tego, ze przypomnialo mi to, ze naprawde porzadny facet to wyjatek i to ze swieczka a nie znajdzie sie; eh.... kazdy jednak taki sam jest - mysli tylko o sobie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a jeszcze dodam, ze mimo, ze ja mu nie i wogole "koles bez szans", to on dzisiaj do mnie jeszcze wydzwanial i to o 22.30 - no mowie, takiego to tylko zabic!!!!!!

Ostatnia edycja:
Agazoja tak, doklanie- trzeba miec alimenty albo nn w aktach jesli chce sie uzyskac rodzinne :) Dziekuje za poprawienie :) swoja droga, wlasnie nam robia pod gorke :/ a kolega super, pozazdroscic :/ ja czasem zaluje, ze to oni nie chodza w ciazy i nie wiedza co czuje kobieta pozostawiona sama sobie w takim stanie :wściekła/y: i mysle, ze ta pila mechaniczna bedzie najbardziej odpowiednia ;))
Mikusia po to jest to forum, zeby sie wygadac, mowic co lezy na sercu, po to jestesmy my, zebysmy sobie wzajemnie pomagaly ;)
Mi dzis Nikos dal troche dluzej pospac bo az do 8:30 :D co nie zmienia faktu, ze jest niedziela i pada deszcz :/ fajnie bedzie :confused2: Milego dnia!

oj dziekuje dziewczynki wsparcie jest bardzo podtrzymuje na duchu:) mimo ze ostatnio kolezanki za soba tylko zamykaja drzwi zaraz przychodzi nastepna to nie to samo co rzomowa z samotnymi mamuskami:)
moj mlody tez dal mi pospac do 8 no i teraz znowu zasnal. Ja z kolei nie spalam do 1.30 jeszcze w nocy dostalam smsa od eksa ze cytuje "zajebiscie tesknie za małym, mimo ze ty w to nie wierzysz.dobranoc" niezly typ...nagle przypomnial sobie ze ma syna. a ja mu na to ze nic mau na to nie poradze jest jak jest! nie zamierzam wnikac w dalsze dyskusje! zycze Wam kochane udanej i spokojnej niedzieli:*

reklama
dokladnie - chce zamydlic mi oczy bo imprezował wieczorem i chcial pokazac ze nagle sobie przpomnial ze ma dziecko!chce mi udowodnic cos ale nie wiem co??glupieje...ale nie staram sie myslec o tym o co mu chodzi...zyje wlasnym zyciem! i ciesze sie ze mam synka!ktorego on nie ma na codzien!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry