reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sen 11 miesiecznego niemowlaka

Mamita2024

Początkująca w BB
Dziewczyny ile w ciagu dnia i jak wygląda sen nocny waszych pociech. Mój synek od jakiegoś czasu nie da się położyć na drugą drzemkę. Śpi w dzień zazwyczaj raz max 2 godz. Pogorszył mu się również sen nocny ciągle się wierci, popłakuje, wstaje i chce raczkować. Śpi też krócej w nocy. Problemy te pojawiły się w momencie kiedy synek się wstawac. Jak u Was wygląda sprawa snu?

reklama
Dziewczyny ile w ciagu dnia i jak wygląda sen nocny waszych pociech. Mój synek od jakiegoś czasu nie da się położyć na drugą drzemkę. Śpi w dzień zazwyczaj raz max 2 godz. Pogorszył mu się również sen nocny ciągle się wierci, popłakuje, wstaje i chce raczkować. Śpi też krócej w nocy. Problemy te pojawiły się w momencie kiedy synek się wstawac. Jak u Was wygląda sprawa snu?
Na 11 mcy juz na pewno mial jedna drzemke, jakoś 1,5h. W nocy przebudzal sie 2-5 razy. Z reguły zasypiał po chwili.

?Na 11 mcy juz na pewno mial jedna drzemke, jakoś 1,5h. W nocy przebudzal sie 2-5 razy. Z reguły zasypiał po chwili.
U nas odkąd synek zaczął wstawać zaczęły się problemy ze snem. Pomimo zmęczenia buntuje się przed pójściem spać. Wstaje z łóżeczka na rękach nie chce być usypiany bo się wyrywa. Usypianie trwa nawet 1,5 godz. i zawsze kończy się płaczem. Nie wiem vo robię nie tak. Nic w planie dnia nie zmieniłam. Do niedawna synek wyciszał się na rękach poczym odkładany za chwilę zasypiał. Teraz usypianie to koszmar dla mnie i dla niego.

U nas odkąd synek zaczął wstawać zaczęły się problemy ze snem. Pomimo zmęczenia buntuje się przed pójściem spać. Wstaje z łóżeczka na rękach nie chce być usypiany bo się wyrywa. Usypianie trwa nawet 1,5 godz. i zawsze kończy się płaczem. Nie wiem vo robię nie tak. Nic w planie dnia nie zmieniłam. Do niedawna synek wyciszał się na rękach poczym odkładany za chwilę zasypiał. Teraz usypianie to koszmar dla mnie i dla niego.
Tak też bywało. Jest to w pewnym momencie jakaś forma normy...

Wygląda to na skok rozwojowy. Twoj synek odkrywa nowe umiejętności i dlatego sen, zachowanie może być cięższe. Jest duża szansa, że wszystko powróci do normy jak sobie już wszystko przyswoi i poukłada :)
Wiem jakie to ciężkie, mieć problemy ze snem dziecka. Trzymam za was kciuki, dużo siły życzę 😘

A może właśnie trzeba zmienić plan dnia? Dopasować się do dziecka?
U nas ten dzień, a szczególnie pora spania były ruchome. Okna aktywności sie wydłużały, sen się opóźniał, potem wywalalismy drzemkę i nagle spanie było nawet 3h wcześniej i znowu stopniowo się dzień wydłużał z czasem.

Do góry