agast22
Fanka BB :)
reanimuję ten wątek :-)
Mam prośbę do kobitek, których maluszki zasypiają same w łóżeczkach - możecie opisać jak to wygląda?
tzn czy są bezpośrednio po karmieniu, kąpieli, zabawie ... itp
na jakim materacyku śpią, jak są ubrane, pod czym ..
czy jakieś przytulanki dajecie ...
i sama już nie wiem o co jeszcze pytać, wybaczcie ale staram się uczyć Michasia właśnie zasypiania i nadal ciężko to idzie. Więc może coś mu nie pasuje, i chciałabym jakoś mu pomóc
wszelkie podpowiedzi bardzo mile widziane![]()
Troche pozno na nauke samodzielnego zasypiania ale podobno nigdy nie jest za pozno
Jagoda jest kąpana, potem dostaje butle z mlekiem a potem ląduje w lóżeczku a ja wychodze z pokoju. Zazwyczaj zasypia w ciągu 10 min ale czasem sie przewala przez 50min. Ma na sobie body bez rekawow a na to pajaca, jest przykryta kołderką a dodatkowo ma przy buzi swoj ukochany kocyk, bez ktorego nie zaśnie. Materaz mamy zwykly gryczano- kokosowy, w pokoju nie jest zupelnie ciemno, cichutko gra karuzelka. to chyba tyle..
Czytalas moze "Kazde dziecko moze nauczyć sie spać"? "Każde dziecko może nauczyć się (1298519888) - Aukcje internetowe Allegro
Polecam. No i konsekwencji zycze bo to podstawa w nauce samodzielnego zasypiania!!

W ciągu dnia przeważnie nie zakładam na czas drzemek śpiworka ani nie przykrywam małej kołderką, bo to jakoś prowokuje w niej wzmożoną aktywność nóżek ;-) Okrywam ją ewentualnie po zaśnięciu, jeśli wydaje mi się, że może jej być zimno.
pierwszy rok w przedszkolu nawet przebrneła ze swoją przyjaciółką 
Zaglądam do niej, bo mi się wydaje, że się przebudziła, a ona twardo śpi
I też nie wygląda, jakby jej coś dolegało. Gdzieś znalazłam info, że tak może być przy skokach rozwojowych