reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

sen dzieciątka

MagdaM ja ze swoją czasami też walcze :) a to cyc, a to butla, może smoczek, pobujanie, chodze już na rzęsach a ona poprostu chce sobie pomarudzić...

reklama
ja nieco zapeszyłam :-( nadal jest problem ze spaniem w dzień. Tzn spania brak, kilka razy przysypia na 5, góra 10 minut. Zaczynam obawiać się czy sen w nocy mu wystarczy, żeby się prawidłowo rozwijać

ja nieco zapeszyłam :-( nadal jest problem ze spaniem w dzień. Tzn spania brak, kilka razy przysypia na 5, góra 10 minut. Zaczynam obawiać się czy sen w nocy mu wystarczy, żeby się prawidłowo rozwijać
moja też ucina sobie drzemki w dzień a przesypia prawie całą noc i wcale się tym nie martwie :) widocznie tyle potrzebuje :)
wiec spokojnie nie martw się :)

Moja Maja w ciągu dnia ma kilka drzemek max 0,5-1h za to w nocy ładnie śpi zasypia 21-22 śpi do 4-5 i potem zazwyczaj tez zasypia:-D

U nas też kiepsko ze spaniem, w dzień to tak ze dwa razy po 3h, a pozostały czas czuwanie, a w nocy co 2-3 godziny pobudka na papu.

Może komuś to też pomoże.
Przypomnę, że mój dzidziak nie spał w dzień, ewentualnie po 5-10 min 2-3 razy. Dzisiaj znalazłam sposób na zasypianie , no i dziś jeśli chodzi o usypianie, okazał się 100%. Wcześniej śpiewałam małemu jakieś fragmenty różnych kołysanek. No i dziś wreszcie znalazłam Ach śpij kochanie w necie Umer i Turnau i puszczam, śpiewam kołysząc. Nie wiem jak to się dzieje, ale praktycznie po 2 góra 3 wykonaniach mały zasypia. śpiewam tez gdy tekstu nie ma i leci tylko melodia, bo inaczej nic z tego
Sposób, mam nadzieję, że będzie działał nie tylko dzisiaj ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też polecam "Ach śpij kochanie" [[video=youtube;F01DkVH1AR8]http://www.youtube.com/watch?v=F01DkVH1AR8&feature=player_embedded[/video] :) Moja może przy niej nie zasypia ale się wycisza. Ostatnio (od 3 dni) doszłyśmy do etapu że jak widzę że jest zmęczona to poprostu odkładam ją do wózka (w dzień) chwilę pobędę przy niej, przykryje ją i dam do przytulenia pieluszkę (od początku z pieluszką śpi ;)) i zasypia, nawet jak się po chwili przebudza to zasypia już sama znowu :) Mam nadzieję że tak będzie zawsze :D Bo w nocy jest podobnie zje, chwilę się poprzytulamy i odłożona do łóżeczka zasypia (czasami jak tata odkłada ją to zapłacze 2-3 razy i dopiero zasypia) i tym sposobem od 4 godzin snu wcześniej dzisiaj przespała 6 godzin a później jeszcze 3 :) (i już nie śpimy bo u niej godzina 6 jest porą do wstania i nie ma mowy o ponownym zaśnięciu :)).

Do góry