reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sen maluszkow

no to u nas znowu dopijanie mleka przed snem w łóżeczku, a nawet ciężko mówić o dopijaniu, raczej w ogóle chce pić w łóżeczku.
nocki kiepskie

reklama
co do nocek to nei powiem: kilka ostatnich w porzadku. jeszcze dama niepocieszona byla wczoraj rano jak budzilam ja o 8h zeby do niani ja zparowadzic. potrafi dospac do 8.30-9, ale jak mamy nocki pt " nie bede spac, bede sie drzec" to kilka z rzedu albo co druga wystap. a co do picia i jedzenia to przed snem Leane je sloiczek warzywno miesny 200g,albo reszte zupki jak ja ugotuje, parowke albo poltorej (bez chlebak oczywiscie bo chlebek beee ale sam chlebek lubi glizda) , parowka obowiazkowo bo inaczej komedia, potem po kapieli przed snem serek bialy naturalny 100g i jogurcik owocowy 50g. swoje musi zjesc i juz. a butle mleka to tylko rano 240 z jakimis tam zbozami czy cos waniliowe lub kakao (na zmiane robie).

Rany, dziulka, wymieklam. Mloda ma apetycik, nie ma co. W Pawla to prawie trzeba wmuszac i ciesze sie, jak zje 4 posilki dziennie. Ale ostatnio je gorzej, bo zeby ida. Przynajmniej tak to sobie tlumacze :-)
A ja dzis PAwla usypialam godzine z zegarkiem w reku...

:-DDziulka- dochode do wniosku,że Twoja Leane musi byc bardzo ruchliwym,"wiecznie zajętym" dzieckiem,skoro takie ilości jedzenia bez problemu pochłania.Przeczytałam jeszcze raz uważnie co zjada wieczorem i doszłam do wniosku,że...to całodzienne menu Amelki (z drobnymi modyfikacjami,bo parówki nie lubi).Serio- to wszystko,co wymieniłaś,to u nas na cały dzień wystarcza:eek::shocked2:.I moja Niunia wcale nie jest jakas mała czy chuda....:shocked2:

U nas znowu kiepska nocka, ale przynajmniej pobudka już nie o 5, a o 6 no i udało mi się dospać, bo już bajki były na mini-mini ;-)

:-DDziulka(...) przeczytałam jeszcze raz uważnie co zjada wieczorem i doszłam do wniosku,że...to całodzienne menu Amelki (z drobnymi modyfikacjami,bo parówki nie lubi).Serio- to wszystko,co wymieniłaś,to u nas na cały dzień wystarcza:eek::shocked2:.I moja Niunia wcale nie jest jakas mała czy chuda....:shocked2:

Happy dokładnie takie same wnioski wyciągnęłam :-D :-) witać jak sie spuścik dzieci różni, a może to raczej przyzwyczajenie jest?

moja je ok 15-16.00 później kąpiel o 19.00 i wtedy jakiś serek, albo placuszki czy tak jak wczoraj chleb w jajku, i tak najczęściej wszystkiego nie zje :confused2: mycie ząbków i lulu...

reklama
:-DDziulka- dochode do wniosku,że Twoja Leane musi byc bardzo ruchliwym,"wiecznie zajętym" dzieckiem,skoro takie ilości jedzenia bez problemu pochłania.Przeczytałam jeszcze raz uważnie co zjada wieczorem i doszłam do wniosku,że...to całodzienne menu Amelki (z drobnymi modyfikacjami,bo parówki nie lubi).Serio- to wszystko,co wymieniłaś,to u nas na cały dzień wystarcza:eek::shocked2:.I moja Niunia wcale nie jest jakas mała czy chuda....:shocked2:
haha o tym samym pomyślałam jeżeli o moja Alicję chodzi :-D :szok: i mi się jednak podobnie jak ALICJI wydaje, że to po części jest i kwestia przyzwyczajenia. U nas jako takich sytych kolacji praktycznie Alicja nie je (nooo chyba, że pół parówki czy 50ml. kaszki można nią nazwać :-p). Próbowałam nie raz dłuższą przerwę (wieczoram) pomiędzy posiłkami robić z nadzieją, że zje wtedy więcej ale gdzie tam :cool:

Do góry